Forum

devexpress Gridview...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

devexpress Gridview aynı satırları tek olarak toplamak

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,295 Görüntüleme
(@Batuhanoglakci)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar gridview1 üzerindeki ürünlerin aynı olanlarını sadece miktar alanlarını toplatabilirmiyiz. yaniben ürünü barkod okutarak çağırıyorum aynı ürünü 2-3 defa okuttuğumda 2-3 satır değilde tek satırda 3 adet yazma işlemini yapamadım yardımcı olurmusunuz..

 
Gönderildi : 06/05/2014 19:37

(@veliture)
Gönderiler: 114
Estimable Member
 

Yaptığım bi uygulamada senin ki gibi bir durum ile karşılaşmıştım.Uygulama devex değildi ama fikir vermesi açısından yazıyorum.

 Barkod ile gelen değeri sql de stored procedure e gönderiyorum.Stored procedur de ilgili ürün aynı sipariş veya sayımda varmı diye kontrol ettirip yoksa insert var ise update işlemi yapıp grid i yeniliyorum. Aşağıdaki bir procedure m var.

 ALTER PROCEDURE [dbo].[_SYM_ADD_DATA] (@STOKKODU VARCHAR(35),@KULLANICI VARCHAR(50),@SAYIMNO NVARCHAR(30),@RAFNO VARCHAR(50))

AS

Declare @kayitkontrol int

Declare @SIRA int

Declare @SONSIRA int

Declare @SONUC int

declare @kod varchar(35)

set @kod = (select  STOK_KODU FROM TBLSTSABIT WHERE STOK_KODU = @STOKKODU OR URETICI_KODU = @STOKKODU OR  BARKOD1 = @STOKKODU OR BARKOD2 = @STOKKODU OR BARKOD3 = @STOKKODU)

 

Set @kayitkontrol= (select count(*) from _SYM_DATA where STOK_KODU=@KOD AND AKTARILDI <>'E' AND  SAYIMNO =@SAYIMNO )

set @SIRA = (SELECT TOP (1) ISNULL(SIRA,0)FROM  _SYM_DATA where  AKTARILDI <>'E' AND  SAYIMNO =@SAYIMNO AND KULLANICI = @KULLANICI ORDER BY SIRA DESC)

set @SONSIRA = (SELECT TOP (1) ISNULL(SONSIRA,1)FROM  _SYM_DATA where  AKTARILDI <>'E' AND  SAYIMNO =@SAYIMNO AND KULLANICI = @KULLANICI ORDER BY SONSIRA DESC )

if(@kayitkontrol = 0)

      begin

            INSERT INTO _SYM_DATA(STOK_KODU,MIKTAR,AKTARILDI,KULLANICI,SAYIMNO,SIRA,SONSIRA,SAYIMRAF) VALUES(@KOD,1,'H',@KULLANICI,@SAYIMNO,ISNULL(@SIRA + 1,1),ISNULL(@SONSIRA + 1,1),@RAFNO)

            

      end 

else

      begin

           UPDATE _SYM_DATA SET MIKTAR = MIKTAR + 1,SONSIRA = @SONSIRA + 1 WHERE STOK_KODU =@KOD AND AKTARILDI ='H' AND KULLANICI =@KULLANICI AND SAYIMNO = @SAYIMNO

      end 

 
Gönderildi : 06/05/2014 19:47

(@Batuhanoglakci)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler oğlenden beri bende aynı düşüncedeyim aynı şekilde yazdım ama eksik bişeyler sanki var inşallah sizin yazdıklarınızla birleştirip halledicem

 
Gönderildi : 06/05/2014 20:33

(@ahmetakarsu)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Hocam Merhaba,

Aynı sorunu bende yaşıyorum,nasıl çözdünüz acaba çözümünüzü paylaşırmısınız?.

İyi günler.

 

 
Gönderildi : 03/12/2014 01:33

Paylaş: