Haberler

Trendyol 2 Milyar Dolarlık Yatırım İçin Görüşüyor

Reuters, Çinli e-ticaret platformu Alibaba’nın ortak olduğu Trendyol’un, küresel yatırımcılardan 2 milyar dolar yatırım almak için görüşmeler yürüttüğü belirtti.

İddialara göre SoftBank ile General Atlantic, bu yatırım sürecinin paydaşları arasında yer alıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sermaye artışının haziranda tamamlanması ve şirketin 2023 yılı için planladığı halka arz öncesinde hissedar tabanının genişletilmesi hedefleniyor” dedi.

Japonya merkezli SoftBank ile büyüme sermaye şirketi General Atlantic bu işin içinde. Ancak bu konuda netleşmiş bir şey yok. Zira ne Trendyol ne SoftBank ne de General Atlantic, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

İsimsiz kaynaklara göre Trendyol, yatırım alabilmek için Citi isimli bir gruptan tavsiye almış ve yatırım alma çalışmalarını da bu doğrultuda şekillendirmiş. Ayrıca görüşmeler, haziran ayının sonunda netliğe kavuşulacağı gelen bilgiler arasında.

Son olarak Alibaba, şirkete 350 milyon dolar yatırım yaparken, şirketin değerlemesi de 11 milyar dolara yükseldi.

2018 yılında 728 milyon dolarlık yatırımla Trendyol’un yaklaşık yüzde 75’ini bünyesine katan Çinli e-ticaret devi Alibaba Group, 2018 ve 2020 yıllarında yapılan sermaye artırımlarının ardından 24 Mart 2021 tarihinde yapılan son sermaye artımı ile şirketteki payını yüzde 86,5’e kadar çıkarmış oldu.

Kaynak: reuters.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu