Haberler

Blizzard Çin’deki Bütün Online Oyun Etkinliklerini Durduruyor

Blizzard Çin’deki lisans anlaşmaları partneri Netease ile anlaşılamaması sebebiyle Çin’deki oyun etkinliklerini durduruyor. Yapılan basın açıklamasında World of Warcraft, Heartstone, Overwatch 2, Starcraft, Heroes of The Storm, Diablo 3 ve Warcraft 3: Reforged 23 ocak 2023 tarihinden itibaren Çin’de oynanamaz hale gelecek.

Blizzard aynı zamanda oyunlarının satışını da durduracağını açıkladı. Mobil platformlar için geliştirilmekte olan Diablo Immortal ise ayrı bir anlaşmaya bağlı. Netease’in açıklamasına göre Diablo Immortal geliştirilmeye devam edecek.

Çin’deki en büyük ikinci oyun firması Netease, 2008 yılından beri Blizzard oyunlarının yayıncılığını üstleniyordu. Aralarındaki anlaşma Blizzard’ın Çin’deki sıkı içerik politikalarını uygulayabilmesine yardımcı olmaktaydı. Netease aynı zamanda Blizzard’ın Overwatch League’ine sponsor oluyordu. Ağustos ayında iki firma aralarında anlaşamamış ve World of Warcraft’ın mobil port’unun geliştirilmesi iptal edilmişti.

Blizzard Entertainment’ın başkanı Mike Ybarra’nın açıklaması “Çindeki topluluğumuza bizi 20 yıl boyunca destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Gelecekte oyunlarımızı onlara ulaştırmak için alternatif yollar araştırıyoruz.” şeklinde oldu.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu