Haberler

Microsoft OneDrive Fotoğraf Düzenleme Özelliklerine Kavuşuyor

Microsoft bulut depolama servisi OneDrive için derinlemesine resim düzenleme özellikleri duyurdu.

2021’in ortalarında OneDrive’a temel düzenleme opsiyonları halihazırda getirilmişti. Bu özellikler arasında kesme, döndürme ve dahası bulunuyordu. Şimdiyse bu özelliklerin geliştirilmesinin yanında filtreler ve karalama gibi özellikler geleceği duyuruldu.

Filtreler doğrudan tek bir tıklamayla uygulanabilecek. Bu filtreler arasında sıcak kontrast, soğuk tonlar ve siyah beyaz filtrelerin yanında film filtresi de bulunuyor.

Filtre özelliği kullanıma hazır olsa da karalama özelliğinin gelmesine henüz zaman var. Microsoft’a göre bu özellik aralık ayının sonlarına doğru gelecek. Söz konusu özellikle resim üzerinde istediğiniz alanı işaretleyebilecek, daha sonra uygulanmasını istediğiniz değişiklikleri resim üzerine not düşebileceksiniz.

Yaptığınız değişiklikleri mevcut resim üzerinde kaydedebildiğiniz gibi, düzenlenmiş ayrı bir kopyasını da oluşturabileceksiniz. Hata yapma ihtimalinize karşı da OneDrive oldukça kullanışlı bir versiyon geçmişi özelliği bulunuyor. Bu özellik ile son 30 günde yaptığınız değişikliklerinolduğu resim versiyonlarına ulaşabiliyorsunuz.

Kaynak: techradar.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu