Haberler

Sony Bungie’yi Satın Alma İşlemini Tamamladı

Destiny’nin ardındaki geliştirici artık Sony evreninin bir parçası. Sony Interactive Entertainment resmi olarak 3.6 milyar dolarlık alımını tamamladı. Açıklama Bungie ve Playstation Studios’un resmi twitter hesaplarından yapıldı. Alımın şartları altında, Bungie yaratıcı kontrolünü elinde tutmaya devam edecek. Bağımsız olarak oyunlar geliştirmeyi sürdürecek. İki firma liderlerinin açıklaması üzerine Bungie Playstation’a özel bir oyun geliştirmek zorunda bırakılmayacak.

Sony, bu alımla Bungie’nin Destiny gibi “live service” (düzenli güncellemelerle sürekli gelişen oyun servisi) türü oyunlardaki tecrübesinden faydalanmayı planlıyor. Firma 2025 yılına kadar Playstation bütçesinin %55’ini live service oyunlara harcayacak.

Sony ayrıca bu hafta Montreal merkezli Haven Studios’la bir anlaşmaya vardı. Haven da şu an Playstation için multiplayer bir oyun üzerinde çalışıyor. Xbox tarafındaysa Microsoft 68.7 milyar dolara Activision Blizzard’ı atın almış, anlaşmasının ise önümüzdeki senenin yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu