Haberler

WhatsApp Artık Bu iPhone Modellerinde Çalışmayacak

Meta’nın sahibi olduğu popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, çeşitli güvenlik sorunları nedeniyle bazı telefon modelleri için desteğini sonlandırıyor. WhatsApp tarafından yapılan son açıklama ile artık belirli iPhone modellerinde desteğin sonlandırılacağı açıklandı. 

WhatsApp iOS 10 ve iOS 11 Desteğini Sonlandırdı

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son açıklamasında 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren desteğini sonlandıracağı cihazları açıkladı. WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemini kullanan iPhone modellerinde artık WhatsApp çalışmayacak. WhatsApp açıklamasında kullanıcıların uygulamayı kullanabilmesi için işletim sistemlerini güncellemesi gerektiği belirtildi. 

Apple’ın yeni işletim sistemi sürümlerini duyuracağı WWDC 2022 etkinliği için birkaç hafta kaldı. iOS 16 işletim sisteminin duyurulması beklenirken, Apple’ın bu etkinlikte güncelleme alacak modelleri düşürmesi bekleniyor. Bu bağlamda iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone SE (orijinal sürüm), iPhone 6 ve iPhone 6S serisi modellerinin de yeni iOS 16 güncellemesini alması beklenmiyor. 

WhatsApp eski akıllı telefon modellerine desteğini sonlandırması, yeni özelliklerin önünü açıyor. WhatsApp son olarak WhatsApp gruplarını 512 kişiye çıkartabilecek yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyordu. Kademeli olarak sunulacak olan bu özellikle birlikte WhatsApp gruplarının daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu