Haberler

Twitter Türkiye’ye Temsilci Atayacağını Duyurdu

Twitter ‘ın Türkiye’ye temsilci atama kararı merakla beklenirken  Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, şirketin Türkiye’de temsilci bulunduracağını duyurdu.

Popüler sosyal medya platformu geçtiğimiz gün Türkiye’ye temsilci atama iddiasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Ardından şirketin Türkiye’deki avukatı Gönenç Gürkaynak konuya ilişkin açıklamaları ile gündeme gelmişti.

Gönenç Gürkaynak’ın ilgili açıklaması;

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan paylaştığı tweet ile “Artık Twitter da Türkiye’de temsilci bulunduracak! Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Twitter da temsilci atayacağını bildirdi.” açıklamasında bulundu.

Bakan açıklamasının devamında;

“İnternet trafiği bant genişliğinin daraltılması yaptırımı uygulanmadan, Twitter’ın da 7253 sayılı kanunun getirdiği yükümlülükleri yerine getireceğini açıklaması sevindirici. Bilindiği üzere, Türkiye’den günlük erişimi 1 milyonu aşan yurt dışı kaynaklı sosyal ağların, Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören 5651 sayılı Kanunun ek 4’üncü maddesi 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmişti.

Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile birlikte Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı. Temsilci atamaya yönelik Pinterest‘in yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz. ” ifadelerini kaydetti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu