Anasayfa » Forum

Sbs 2011 Logon Ekra...
 

Sbs 2011 Logon Ekranında çok uzun süre beklemesi  

  RSS
oktay kumaş
(@oktaykumas)
Üye

Merhabalar herkese,


Dün Sbs 2011 temiz kurulum yaptım ortamda daha önce sbs2003 vardı client bilgisayarları domaine aldık sorun yoktu ne zaman ki server'ı restart ettik problem şu oldu logon ekranında dakikalarca bekliyor eventlarda öyle çok önemli bir hata göremedim bazı yabancı forumlarda da sbs2011 in logon işleminin aşırı yavaş olduğundan bahsedilmiş ve tcpip6 nın disable edilmesi gibi tavsiyeler vardı onu yaptım ama herhangi bir değişiklik olmadı şuan bu mesajı yazarken sunucu 15 dk.dır CTRL+ALT+DELETE ekranının gelmisni bekliyor 🙂


şimdiden herkese teşekkürler

Alıntı
Gönderildi : 14/10/2012 13:46
Efe Sülükçü
(@efesulukcu)
Üye

ipv6 disable değil enable konumda olmalıdır.

dns ayarlarında interfaces tabında yalnızca ipv4 ipyi dinlediğinden emin olun.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2012 16:01
oktay kumaş
(@oktaykumas)
Üye

ip v6 enable durumundada aynısı oluyordu yabancı kaynaklarda bunun disable olması gerektiği yazıyordu şuan windows 2008r2 sp1 yüklemesi yapıyorum daha sonra hp sunucunun firmware update'i yapıcam bakalım sonuc ne olacak

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2012 16:42
Efe Sülükçü
(@efesulukcu)
Üye

Oktay Bey açıkçası bugüne kadarki tecrübelerimde ipv6 disable ettikten sonra bahsettiğiniz durumu gördüm. başlamayan işletim sistemi olduğu için firware update yapmanın çok etkili olacağını düşünmüyorum. açılmadığına göre sanırım dns kontrol edemediniz

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2012 17:09
oktay kumaş
(@oktaykumas)
Üye

Çözüldü


Öncelikle SBS 2011 sunucuma Windows 2008R2 Sp1 kurdum restart işleminden sonra indirdiğim HP Firmware update yaptım sorunsuz bir şekilde açılıyor artık son olarak ta Exchange Sp2 update ederek sonlandırdım.


Bu arada IPV6 Disable durumda 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2012 18:16
Efe Sülükçü
(@efesulukcu)
Üye

Oktay Bey forum takipçilerine yanlış bilgi vermemek adına, durumu genişleterek açıklamak gerekiyor.

ipv6 sorununu sbs 2011 de yaşadığınızı belirtmiştiniz. bu sorunuza cevap disable etmemek gerektiğidir. neden olduğunu technet bloglarından http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2011/02/18/small-business-server-2011-slow-to-boot-and-several-services-fail-to-start.aspx

http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2008/10/24/issues-after-disabling-ipv6-on-your-nic-on-sbs-2008.aspx  adreslerinden görebilirsiniz.

eğer 2008 r2 üzerinde kurulum yaptıysanız bu durum diğerinden farklı birşey teşkil etmektedir.bununla ilgili postumu da http://www.cozumpark.com/forums/thread/229935.aspx  

resmi bilgiyi de http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg144561.aspx  adresinden edinebilirsiniz.

yaptığınız işlemde firmware in network kartına yapmadığınız, mavi ekran almadığınız sürece herhangi bir etkisi olmayacaktır. ayrıca geçtiğiniz firmware her neyse bunun release notelarından gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/10/2012 19:12
oktay kumaş
(@oktaykumas)
Üye

Efe bey Selamlar

Öncelikle ben IPv6 sorunu yaşadığımı söylemedim 1. postumda sorunu anlattığımı ve bazı yabancı kaynaklarda forumlarda bu ipv6 yı disable etmekten bahsedildiğini söyledim zaten  2. postumda da IPv6 nın disable edilmesinin bir işe yaramadığını son postumda ise Sorunu neler yaparak çözdüğümü anlatmış bulunmaktayım. kimseyi yanlış yönlendirmiyorum o konuda bir sıkıntı yok.biliyorsunuz ki mesleğimiz icabı tek bir doğru yok çok farklı yöntemlerle bizler sorunları çözebiliyoruz, böyle bir sorun yaşayan olursa buda alternatif olsun diye çözümü yazdım.

 

kolay gelsin. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/10/2012 13:56
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol