Şöyle bir sualim olacak arkadaşlar
Windows 7 embedded işletim sisteminde c:\windows\system32\drivers\etc dosyasının altında hosts dosyasını göremiyorum. internettede araştırdım fakat bulamadım. embedded işletim sistmeinde bu yokmu acaba
2) Eğer varsa hosts dosyasına nasıl bir şey yapayımki kullanıcı internete çıkmasın
https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/aa925639(v=msdn.10)?redirectedfrom=MSDN
bu şekilde yapmalısınız ancak bu isteğinizi karşılamaz bu isteğinizi ortamdaki fw üzerinden sağlamanız lazım.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba,
İlgili embedded os'ye sahip host, farklı bir network erişimine ihtiyaç duymuyor ise network yapılandırmasında gateway tanımlamasını kaldırırsanız, internal erişimler sağlanır, internet erişimi sağlanamaz.
İkinci seçenek, windows firewall üzerinde outbound / dış erişim kurallarına 80 ve 443 için block kuralı yazmanızda talebiniz karşılar.
Alternatif olarak, farklı networkler mevcut ise İbrahim hocanında belirttiği gibi firewall üzerinde bu işi çözmeniz olur
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.