Merhabalar yapımızda server 2003 olarak kullanılan bir adet DC bir adet te ADC var. Yaklaşık 2 hafta önce administrator şifresini değiştirdim. Herşey normal çalışıyor. Fakat ADC event id 12294 hatasını veriyordu.
Event Type: Error
Event Source: SAM
Event Category: None
Event ID: 12294
Date:
Time:
User:
Computer:
Description: The SAM database was unable to lockout the account of due to a resource error, such as a hard disk write failure (the specific error code is in the error data) . Accounts are locked after a certain number of bad passwords are provided so please consider resetting the password of the account mentioned above.
Bu serverı yeniden başlattığımda sorun düzeldi. Fakat DC da da aynı hatayı alıyorum. DC da yeniden başlattım fakat düzelmedi. Aynı hatayı almaya devam ediyorum. Hata kodu olarak araştırdığımda microsoftun sitesi ( http://support.microsoft.com/kb/887433 ) sistemdeki wormdan kaynaklanabileceğini söylüyor. Gerekli kontrolleri yaptım ayrıca microsoftun yazılımı ile de tarama yaptım (windows-kb890830-v2.8.exe) fakat worm yada herhangi başka birşey bulamadım. Ayrıca regedit te veya msconfig dosyasında herhangibir paramatere değişikliği ile karşılaşmadım. Sizin daha önce yazmış olduğunuz http://www.cozumpark.com/forums/thread/87447.aspx postuda okudum ve gerekli kontrolleri yine yaptım. Ama bir çözüm bulamadım. Admin hesabı kilitli gözüküyor fakat admin hesabı ile istediğim bilgisayara girebiliyorum. Yani DC aldığım event id 12294 hatası dışında bir problem gözükmüyor. Hatayı nasıl düzeltebileceğim konusunda başka önerileriniz var mı?
Ben buradaki yazanları kontrol ettim. Bir sonuç çıkmadı. Dediğim gibi konuyu açamdan araştırdım. ))
Bu sorun bizim serverda da oldu çözüm yolu bilen var mı acaba?
sorun conficker virusunden kaynaklanıyor
bilginiz olsun ....
[quote user="flyturk"]
sorun conficker virusunden kaynaklanıyor
bilginiz olsun ....
[/quote]
Kesinlikle conficker cunku bende karsilasmistim.