Forum

Klavye dil secimi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Klavye dil secimi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
429 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Clientlerin kullanmasi gereken cince klavye programi var. Bu aslinda bildigimiz ALT+Sol SHIFT ile degisen klavye uygulamasi(Google Chinese Pinyin)

Bu uygulama herzmanki gibi local kullanicida sornsuz calsiyor. Domain ortaminda denedigimde calsitiramadim. GPO lardan otomatik keyboard dili secimine baktim bulamadim.

Aslinda burda soru su bu tip bir uygulama local bazda butun yetkiler oldugi icin sorunsuz calsiyor ama domainde default yetkiler ile calismasini engelleyen bir kac ayar var sanirim. Programi client e yukledigimde sadece o client icin calisiyor. Ayni bilgisayara baska user ile baglandigimda tekrar yuklemem gerekiyor. Gezici userlerim cok fazla.Ne yapabilirim?

Simdiden tesekkurler...

 
Gönderildi : 17/11/2008 17:27

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Programın kurulu olduğu klasöre Domain User bazında yetkilendirme yaparsanız sorun olmayacaktır. Eğer program çalışırken Registry üzerinde de yazma yetkisi isteyebilir. Bunları da kontrol etmek gerekecektir.

 
Gönderildi : 17/11/2008 20:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Root partition'da Domain Users grubuna Write hakkı verirseniz problemin çözülmesi lazım.

 
Gönderildi : 17/11/2008 21:56

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Regmon ile  3 adet key buldum. ALT+SHIFT e basilinca otomatik calisyor. Fakat bunu GPO ile nasil aktif edebilirim bilmiyorum.

 HDD Write hakki vermeyi denemistim. Dedigim gibi sorun Klavye dil degisimi icin olusturulan liste var. O listeye Pinyin eklentisi gelmiyor dolayisi ile halen dil degistiremiyorum.

 

 
Gönderildi : 20/11/2008 23:38

Paylaş: