Forum

Server 2003 Klasor ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 Klasor Paylasımında Terminalin erisim Sorunu

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
484 Görüntüleme
(@kubilayozgur)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Bir adet Server 2003 yüklü makinamız var.DC yada özel bi güvenlik sistemi yok,normal workgroup.Server 2003 üzerinde bir klasörü paylasıma actım,ve xp yüklü diğer makinelerde bu klasörü map ederek baglandım.Kullanıcı adı "Administrator" ve sifresini girdiğimde klasore baglanarak icerdeki ilgili exe yi terminalin masa üstüne attım.Eger Terminal bilgisayarı restart etmessem sorunsuz calısıyor.Eger terminal restart olursa  ikon calısma yolunu kaybetmis seklini alıyor ."Bilgisayarım" da ağ sürücüsünü görüyorum.Ama acmak istediğimde yeniden sifre soruyor.Sifreyi tekrar girersem terminali kapatana yada restart edene  kadar yine sorunsuz calısıyor.Ettiğimde ise bu işlemleri bastan yapmam gerekiyor.4 terminal 4 üde xp ve hepsine aynı sorun var.Yardımcı olabilirseniz sevinirim..


Tesekkürler..


 

 
Gönderildi : 15/11/2008 21:10

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Selam,



  1. Kullanıcı adı ve şifre girdiğiniz ekranda parola anımsama tikini işaretliyormusunuz?

  2. Map işlemi ekranında Reconnect at logon tiki işaretli mi?

 
Gönderildi : 15/11/2008 21:55

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Sinan hocanın söylediklerine katılmak ile beraber, eğer imkanınız varsa güvenlik,merkezi yönetim gibi seçeneklerden dolayı domain ortamını tercih etmenizde fayda var.

 
Gönderildi : 15/11/2008 23:32

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Aynı sorun bizdeki workgroup bilgisayarlarda da var. Workgroupda çalıştıkları için mapler açılışta şifre istiyor. Sizin ilk açılışta map'e şifreyi girmeniz gerekiyor. Ben tercih etmedim ama bilgisayarın açıklışında bir komut dosyasını çalıştırarak map'i aktifleştirebilirsiniz. Sifreyi açık olarak yazmak zorunda olduğunuz için tavsiye etmiyorum.


 

 
Gönderildi : 16/11/2008 00:19

(@kubilayozgur)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Map Yaparken Programın oldugu klasörü paylasıma actım ve "reconnect logon" isaretli ve sifre parola sordugu ekranda "parolamı anımsa" tiki gelmiyor.İlk map yaparken sorup,daha sonra terminal masa üstündeki program ıkonunu calıstırdıgımda tekrar sormaması lazım diye biliyorum.Vista daki yazıcıyı tanımlarken oldugu gibi bir defa girilmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama terminalleri yeniden baslattıgımızda zaten bilgisayar acılır acılmaz kullandıgım programın ikonundan anlasılıyor baglanamadıgı.


 Restart tan sonra "Bilgisayarım"a giriyorum.Orada ağ sürücüsü duruyor,Tekrar tıklıyorum,tekrar kullanıcı adı sifre soruyor,bi kez girdikten sonra kapatıyorum.Serverdaki programın kısayolunu masaüstüne atıyorum,gun boyunca sorunsuz.Ama ertesi sabah geldiğimizde yine aynı şeyler...


 Bu sorunu çözmem icin DC kurmam su an mümkün değil.Bu server ın herhangi bi güvenlik problemi yok.Sadece o programın klasörü paylastırılmıs durumda.Bir yerde bir ayarı olmalı,denetim masasını ayrıca klasördeki paylasım permisionlarını alt üst ettim birşey bulamadım 🙂 Yardımcı olabilecek arkadaslara sükranlarımı sunarım..


 

 
Gönderildi : 16/11/2008 12:21

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


O zaman kullanıcıların oturum açılışlarına aşağıdaki scripti kendinize göre düzenledikten sonra yerleştirin kullanıcı oturum açtığında otomatik bağlansın.


Option Explicit
Dim objNetwork
Dim strDriveLetter, strRemotePath, strUser, strPassword, strProfile
strDriveLetter = "K:"
strRemotePath = "\\FileServer\Ortak"
strUser = "User35"
strPassword = "P@sswd1"
strProfile = "false"


Set objNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
objNetwork.MapNetworkDrive strDriveLetter, strRemotePath, _
strProfile, strUser, strPassword

 
Gönderildi : 16/11/2008 14:49

(@kubilayozgur)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Murat Bey Merhaba, Bu scrpiti düzenledim de,nereye yerleştireceğim ? XP deki Autoexec.bat yada config.sys yemi ,yoksa xp deki masaüstüne bir bat dosyası yazıp orayamı ? Bu sekilde olursa "baslangıc"a mı ekleyeceğim ?


 Birde Server 2003 ün icinden bu sorunu cözmenin bir yolu yokmu ? 2003 te Klasör Paylasımı DC olmadan düzgun bir sekilde yapılamıyormu ?


Tesekkürler.. 

 
Gönderildi : 16/11/2008 15:11

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Workgroup ortamında makine resetlenince güvenlik için tekrar sifre girmenizi istiyor. 2003 server üzerinden benim bildiğim öyle bir ayar yok maalesef... Xp'deki local policy'i açın ve Kullanıcı Yapılandırması > Komut Dosyaları > Oturum Aç'a bu vbs'i yerleştirin.


Kullanıcılarınız oturumlarını açtıklarında sizin belirtiğiniz kullanıcı adı ve sifreyle bağlanacaklardır.

 
Gönderildi : 16/11/2008 15:35

(@kubilayozgur)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,Sordugum bu soruyu aynı gun biraz kurcalama yaparak çözdüm.Burada da paylasıyım ve bilmeyen arkadaslar kullansın istedim.


Server 2003 te Çalıstır kısmına gpedit.msc yazın


Ardından, 


Administrative templates-->Windows Companents-->Terminal Services-->Client sekmesine gelin.Bu penceredeki "Do not allow passwords.." seceneğini tıklayarak "disable" hale getirin.Bundan sonra "parolamı hatırla" seceneği aktif hale gelecek ve bir giristen sonra Terminallere tekrar sormayacak...


Kolay gelsin.. 

 
Gönderildi : 18/11/2008 19:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Bilgi için teşekkürler...

 
Gönderildi : 18/11/2008 20:00

Paylaş: