Blog

Leonardo AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

leonardo ai nasıl kullanılır

Piyasada görsel olarak çekici ve fotogerçekçi görüntüleri kolayca oluşturmanıza yardımcı olabilecek birçok üretken AI yazılım çözümü bulunmaktadır. Bu tür popüler araçlardan biri de Leonardo AI’dır. Leonardo AI yardımıyla, çarpıcı fotogerçekçi görüntüleri ve sanat eserlerini hızlı bir şekilde kolayca oluşturabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken bir metin istemi sağlamaktır, yazılım anında görüntü oluşturmak için çalışacaktır. 

İlgili İçerik: En İyi 10 Yapay Zeka Grafik Tasarım Aracı

Leonardo AI Nedir?

Leonardo AI, sanat eserleri, görüntüler ve tasarımlar oluşturmak için kullanılabilen üretken bir yapay zekadır. Genel olarak oyunlar için görüntüler oluşturmakla bilinse de, birden fazla endüstri türü için görüntüler oluşturmak için de kullanılabilir.

Leonardo AI’da bir görüntü oluşturmak için sadece bir metin istemi eklemeniz yeterlidir ve görüntü ihtiyacınıza göre oluşturulacaktır. Ayrıca, Canvas Editor ile görüntünüze katmanlar ekleyebilir ve proje ayrıntılarını diğer üyelerle gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz.

İlgili İçerik: En İyi 10 Yapay Zeka Yüz Değiştirme Aracı

Leonardo AI ile Neler Yapabilirsiniz?

Leonardo AI’yı kısaca yapay zeka ile güçlendirilmiş görüntüler oluşturmak için kullanabilirsiniz. 

Leonardo AI’da Prompt Nasıl Yazılır?

Görüntü oluşturma için bir istem yazmak istiyorsanız, aşağıdaki yapıları takip edebilirsiniz. Her görüntü için bunlardaki ayrıntıları düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Prompt structure (İstem yapısı): [ Açıklama + konu + stil + bağlam ] 

Advanced prompt: [ Açıklama + konu + stil + bağlam + renk paleti + aydınlatma + kamera ayrıntıları + varsa diğer ayrıntılar ]

Tüm detayları doldurmak gerekli değildir, resme göre detayları değiştirebilir, kaldırabilir veya ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir çocuk kitabı illüstrasyon görseline ihtiyacınız varsa, ışıklandırma, kamera ayrıntıları vb. eklemenize gerek yoktur. 

Negative prompt: Görüntüden bazı şeyleri veya görüntüde istemediğiniz şeyleri hariç tutmak için, negatif komut istemine yazabilirsiniz, Leonardo bu ayrıntıları görüntüden hariç tutacaktır.

Leonardo AI’nin Özellikleri

Aşağıdaki listede Leonardo AI’nin özelliklerini bulabilirsiniz:

1. Metin-Görüntü (Text-To-Image)

Metinden görüntüye özelliği, basit metin komutlarıyla görüntüler oluşturmanıza olanak tanır. Önceden eğitilmiş birçok model mevcuttur. Görüntü oluşturmak için herhangi bir modeli seçebilirsiniz. 

2. Görüntüden Görüntüye (Image To Image)

Görüntüden görüntüye özelliği, başka herhangi bir görüntüyü referans alarak bir görüntü oluşturmanıza olanak tanır ve yeni görüntüler oluşturmak için görüntünün stilini kopyalar, referansın yoğunluğunu kontrol edebilir, ayrıca yeni görüntü için daha fazla ayrıntı açıklaması yazabilirsiniz.

3. Görüntüden Hareket (Image To Motion)

Görüntülerinizi canlandırmak veya hareket efektleri istiyorsanız, görüntüden harekete özelliğini deneyebilirsiniz. Bu özellik, hareketsiz bir görüntüyü reklam öğeleri, pinterest pinleri, sunum arka planları, web sitesi arka planları veya başka herhangi bir amaç için kullanılabilecek güzel bir hareketli videoya dönüştürür.

4. Gerçek Zamanlı Tuval (Realtime Canvas)

Gerçek zamanlı tuval özelliği ile eskizlerinizi veya çizimlerinizi gerçek zamanlı olarak güzel sanat eserlerine dönüştürebilirsiniz, sonuçlardan memnun kalırsanız görüntüyü kaydedebilir veya indirebilirsiniz.

5. Gerçek Zamanlı Oluşturma (Realtime Generation)

Gerçek zamanlı tuvale benzer şekilde bu özellik de anında görüntüler oluşturur, ancak bu çizim yerine metin istemleriyle çalışır, görüntüler oluşturmak ve nihai çıktıyı yükseltmek için farklı stiller seçebilirsiniz.

6. Tuval Düzenleyici (Canvas Editor)

Görüntünüzü tamamladıktan sonra veya mevcut resimlerdeki herhangi bir öğeyi düzenlemek, eklemek veya kaldırmak istiyorsanız, belirli alanlara ayrıntı eklemek veya kaldırmak için tuval düzenleyiciyi kullanabilirsiniz.

Leonardo AI Görselleri İçin İstemler

Prompt: white furry cat, high detailed furs, white cat, green eyes all white, plain white backdrop, minimalist photography, fashion model, white minimalism, AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED.

Prompt: close-up shot,elephant, dark smoke in background, fumage style, hyper realistic, 32k, fully focused, depth of field.

Prompt: Arabian horse, flying high in the sky, side profile, plain white background.

Prompt: A happy and playful scene of a village style of Tim Burton.

Leonardo AI Nasıl Kullanılır?

  • Hesabınızı oluşturun.
  • Image generation (görüntü oluşturma) üzerine tıklayın.
  • Yapay zeka modelini (AI model) seçin.
  • Prompt’u kopyalayın ve prompt kutusuna yapıştırın
  • Sol panelden boyut ve görüntü oranını, toplu görüntü sayısını seçin.
  • Görüntü oluşturmak (generate image) için tıklayın.
  • Upscale image [ ücretli planlarla ]
  • Download Images (Görüntüleri İndir)

Görüntü açıklamasını, konuyu, ortamı, renk paletini ihtiyacınıza göre değiştirin ve görüntüler oluşturun.

Leonardo AI vs. Midjourney

Leonardo AI ve Midjourney, her ikisi de yapay zeka görüntüsü oluşturmak için benzer süreçleri kullanır, ancak dikkate alınması gereken bazı önemli farklılıklar vardır.

Çoğu kullanıcı için Midjourney öncelikle Discord üzerinden çalışırken, Leonardo AI kullanıcı dostu bir görsel web uygulamasına sahiptir.

Leonardo AI web uygulaması, çözünürlük gibi özellikleri kontrol etmek için kaydırıcılar ve butonlar gibi grafik öğeler içerir. Öte yandan Midjourney, kullanıcıların komut istemi veya Discord komutu içinde parametreleri ayarlamasını gerektirir.

Midjourney şu anda ücretsiz bir sürüm sunmazken, Leonardo AI kullanıcıları her gün 150 ücretsiz jeton alır, bu da günde yaklaşık 150 görüntü anlamına gelir.

Son olarak, Leonardo AI’nın çok çeşitli dahili ve topluluk modelleri, kullanıcılara daha geniş bir potansiyel çıktı çeşitliliği ve bu çıktılar üzerinde kontrol sunar.

En Çok Sorulan Sorular

1. Leonardo AI ne amaçla kullanılır?

Leonardo AI, AI tabanlı görüntüler oluşturmak, mevcut görüntüleri düzenlemek, yaratıcı sanat eserleri oluşturmak gibi birçok amaç için kullanılabilir.

2. Leonardo AI’yı ücretsiz kullanabilir misiniz?

Evet, Leonardo AI’yı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ancak, daha gelişmiş özellikler için ücretli plana yükseltme yapmanız gerekir.

3. Leonardo AI nasıl çalışır?

Leonardo AI, görsel olarak büyüleyici görüntüler oluşturmak için üretken karşıt ağların (GAN’lar) gücünden yararlanır. GAN’lar iki sinir ağından oluşur: bir jeneratör ve bir diskriminatör. Üreteç yeni görüntüler oluştururken, ayırt edici bunların gerçekliğini değerlendirir.

4. Leonardo AI 3D modeller yapabilir mi?

Evet, Leonardo AI 3D modeller ve varlıklar oluşturmak için kullanılabilir.

5. Leonardo AI görüntüleri size özel midir?

Leonardo AI premium planını satın aldığınızda, oluşturulan görüntülerin yalnızca sizin tarafınızdan görülebileceği bir kapatma seçeneği elde edersiniz.

6. Leonardo AI’nin sahibi kim?

JJ Fiasson, Leonardo AI’nın Avusturalya merkezli kurucusudur.

7. Leonardo AI ticari kullanım için mi?

Evet, Leonardo.ai Hizmet Şartları uyarınca, bir görüntünün tüm hakları onu oluşturan kişiye aittir.

8. Leonardo AI’de oluşturulan görüntüyü satabilir misiniz?

Evet, Leonardo.ai tarafından oluşturulan yapay zeka sanatını Etsy ve stok görsel web siteleri gibi çeşitli platformlarda satabilirsiniz.

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu