Blog

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

Yıllarca süren donanım geliştirmeleri ve sürekli dijital oyun akışı sayesinde, bugün bir dizüstü bilgisayarda veya PC’de oyun oynamak hiç olmadığı kadar kolay.

Bu, RTX 3080 gibi güçlü bir GPU kullanan herkes için harika bir haber olsa da, çoğu oyuncu daha sınırlı bir bütçeyle oynamaya devam ediyor. Neyse ki, düşük özellikli bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarda da çalışabilen birçok harika oyun var.

Bu listede, sisteminizi aşırı yüklemeden sizi eğlendirecek düşük özellikli bilgisayarlar için en iyi oyunları sıralayacağız. 

Düşük Sistem Gereksinimli En İyi Oyunlar

Aşağıda düşük sistem gereksinimli en iyi oyunların bir listesini bulabilirsiniz:

1. West of Loathing

Minimum Gereksinimler:

  • İşlemci: 2.8 GHz Intel Core 2 Duo
  • GPU: 512 MB
  • Bellek: 2 GB RAM

West of Loathing, sıra dışı bir Vahşi Batı’da gezinmeye çalışan çubuk figürlü kovboylarla ilgili bir komedi RPG’sidir.

Oyun, eşit derecede garip görevler sunan şüpheli ahlaki pusulalara sahip enteresan karakterlerin işgal ettiği renksiz, elle çizilmiş bir açık dünyada geçer.

Kovboylarla ilgili oyunları seven ve düşük özellikli makinelerde fazla yük oluşturmayan eğlenceli bir PC oyunu isteyen herkese önerebiliriz.

2. Civilization VI

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: Intel Core i3 2.5 Ghz, AMD Phenom II 2.6 Ghz

GPU: 1 GB AMD 5570, NVidia 450, Intel Integrated Graphics 530

Bellek: 4 GB RAM

Hala yeni küçük yenilikler ve iyileştirmeler sunmaya devam eden Sid Meier serisi, çoğu 4X oyunu gibi, oyunda yüzlerce ila binlerce yıl boyunca komşu ülkelerle olan konumunuzu etkileyen sıra tabanlı eylemler etrafında döner.

Civ 6 da çevrimdışı oynanabilir ve hemen hemen her PC veya dizüstü bilgisayarda çalışmasına izin veren yeterince düşük teknik gereksinimlere sahiptir.

3. Loop Hero

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: Intel Core2 Duo E4500, AMD Athlon 64 X2 Çift Çekirdekli 3600+

GPU: GeForce 7300 GT, Radeon X1300 Pro

Bellek: 2GB RAM

Güverte oluşturma oyununu roguelike mekaniklerle birleştiren Loop Hero, çoğu bilgisayarda iyi çalışan bir taktik oyunudur.

İçinde, çeşitli düşmanlar ve birçok engel olan rastgele oluşturulmuş bir döngü yolu boyunca önce bir kahramanı güçlü ganimetlerle donatmakla görevlendirilirsiniz.

Döngüleri tamamladığınızda, desteniz genişler ve kampınızı yükseltmek için kullanılan kaynakları toplamanız için kilit noktalara yerleştirilebilecek yeni düşman, bina ve arazi kartları verir.

Oyun, her koşuda yaklaşımınızı değiştirmenizi sağlayacak bir dizi kilidi açılabilir karakter sınıfıyla birlikte sonsuz döngü varyasyonları sunar.

4. Among Us

Minimum Gereksinimler:

CPU: SSE2 komut seti desteği

GPU: Farketmez

Bellek: 1 GB RAM

Among Us, çevrimiçi çok oyunculu bir oyundur.

Size oyunda Imposter rolü verildiyse, amacınız diğer oyuncuları teker teker indirirken birbirine düşürmektir. Alternatif olarak, mürettebatın işi, hainleri gizleyene veya görevlerini tamamlayıp kaçana kadar birlikte çalışmaktır.

Hiçbir şekilde karmaşık bir oyun değildir ve daha az güçlü dizüstü bilgisayarlar ve PC’ler de dahil olmak üzere hemen hemen her cihazda çalışabilir.

5. Disko Elysium

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: Intel Core 2 Duo

GPU: En az 512MB video belleğe sahip tümleşik veya özel kart

Bellek: 2GB RAM

Disco Elysium, bir ağaca asılı bulunan bir adamın cinayetini araştırmak için gönderilen bir dedektif olarak oynadığınız hikaye odaklı bir RPG’dir.

6. Amid Evil

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: 2.5 GHz

GPU: Intel HD 4400

Bellek: 4GB RAM

Amid Evil; Unreal Tournament, Doom, Quake ve Heretic gibi klasiklerle aynı tarzda yaratılmış retro bir nişancı oyunudur.

Oyunu oynayan kişi, tanrılar tarafından seçilen ve bir savaş baltası kullanan “The Champion” rolündedir. Baltanızı birden fazla alemde kötü adamları yenmek için kullanabilirsiniz. Bu balta, temel mermileri ateşlemek, büyü yapmak ve hatta bir düşmanın kafasına darbe indirmek gibi bir sürü harika şey yapabilir.

Hızlı reflekslere ve sürekli harekete dayanan, ancak düşük kaliteli bilgisayarlarda pürüzsüz çalışan biraz zor bir oyundur.

7. Minecraft

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: Intel Core i3 3210, AMD A8 7600 APU

GPU: Intel HD Graphics 4000, AMD Radeon R5/HD 7000, NVIDIA GeForce 400

Bellek: 4GB RAM

Muhtemelen bu listedeki en tanınmış oyun olan Minecraft, açık dünyada hayatta kalmayı veya hayal edilebilecek her şeyi inşa etmeyi seven herkesin mutlaka oynaması gereken bir oyundur.

Oyunun popülaritesinin büyük bir kısmı, Minecraft’ın hemen hemen her dizüstü bilgisayarda veya PC’de sorunsuz çalışmasına izin veren minimum donanım gereksinimlerinden kaynaklanır.

8. Celeste

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: Intel Core i3 M380

GPU: Intel HD 4000

Bellek: 2GB RAM

2D aksiyon-platform oyunu olan Celeste, yüksek varsayılan zorluğuna rağmen oyun ve hikaye arasındaki mükemmel dengeyi kurmayı başaran bir oyundur.

Oyunu oynayan kişi, gizemli bir dağa tırmanarak günlük hayatın mücadelelerinden kaçmak isteyen bir kız olan Madeline olarak oynar.

9. Into the Breach

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: 1.7 GHz

GPU: Intel HD 3000

Bellek: 1 GB RAM

Into the Breach, Subset Games tarafından geliştirilen sıra tabanlı bir strateji oyunudur.

Oyun, insanlığın topluca Vek olarak bilinen bir canavar ordusuna karşı savaşması gereken uzak bir gelecekte geçer.

10. Opus Magnum

Minimum Gereksinimler:

İşlemci: 2 GHz

GPU: 1366 x 768, OpenGL 3.0

Bellek: 4GB RAM

Opus Magnum, bir simyacı rolünü üstlenmenizi sağlayan bulmaca tabanlı bir programlama oyunudur.

Çeşitli elementlerin atomlarını manipüle etmenize ve yeniden düzenlemenize izin veren bir dönüştürme motoru kullanarak iksirler, zehirler ve daha fazlasını yaratmanıza izin verir.

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu