Haberler

Android Cihazlar Artık Sizi Takip Eden Bir AirTag Olduğunda Uyarabilecek!

Google, kullanıcılar için oldukça önemli olan bir özellik yayınladı. Özellik içerisinde kullanıcılar, tanınmayan bir bluetooth cihazın yanlarında bulunması dahilinde Android telefonlar sayesinde uyarı alabilecekler.

Google, Apple’ın üretimi olan AirTag’ler konusunda yeni bir özellik üretti. Anlık olarak konum gösterebilme özelliğine sahip olan AirTag’ler, Android cihazlarda engellenebilmesine izin verilecek. Bu sayede kullanıcılar yabancı bir cihazın olmadığı konusunda bilgi sahibi olabilecekler. İşte haberle ilgili detaylar…

Google, I/O 2023 etkinliği içerisinde yeni bir özellik tanıttı. Etkinlikte tanıtılan özellik, güvenlik ve yabancı cihazların yaratabileceği her türlü tehlikeyi ortadan kaldırmayı planlıyor. “Bilinmeyen Takip Cihazı” olarak tanıtılan özellik, akıllı telefonunuza tanımlanan bir cihazın sizinle hareket edip etmediğini algılıyor ve otomatik olarak telefonunuza bildirim gönderiyor. Bu sayede size erişmek isteyen kötü niyetli kişilerden kolayca haberdar olarak, güvenliğinizi sağlayabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir: Google 60 Milyon Dolarlık Cezayla Karşı Karşıya

Google, Kullanıcıların Güvenliğini Artırmayı Amaçlıyor!

Bilinmeyen Takip Cihazı özelliği gelmesiyle birlikte birçok güvenlik problemini de ortadan kaldıracağa benziyor. Özelliğin içerisinde kullanıcıları ilgilendiren farklı ve etkileyici detaylar mevcut. Öncelikle bu özelliklerden bir tanesi telefonunuz bir cihaz tespit ettikten sonra düşen bildirime tıklamanız ile birlikte “Ses Çıkar” (Play Sound) özelliğini kullanabilmeniz olacak. Bu özellik takip cihazının ses çıkarmasını sağlayarak yerini kolayca tespit etmenize izin verecek. Bunun yanında cihazı tespit ettikten sonra telefonunuzu cihazın arka kısmına yaklaştırarak detaylı bilgi alabileceksiniz. Bu bilgiler içerisinde; cihazın seri numarası, telefon numarası ve kime ait olabileceği hakkında detaylı bilgileri görebileceksiniz.

Bugün yayınlanmaya başlayan Bilinmeyen Takip Cihazı özelliği kolayca kullanıma açılabiliyor. Bunun için manuel bir şekilde aktif hale getirmeniz gerekmekte. Öncelikle telefonunuzun Ayarlar kısmından “Güvenlik ve Acil Durum” sekmesine giriş yapıyoruz. Burada bulunan tanınmayan takip cihazı uyarıları seçeneğine tıklayarak “Şimdi Tara” düğmesine yaklaşık 10 saniye kadar basılı tutmamız gerekiyor. Devamında özellik aktif hale gelerek oluşabilecek güvenlik durumlarını kolayca bilgilendirebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu