Haberler

Turkcell, Easycep Yatırımını Duyurdu

Ülkemizde hizmet veren 3 büyük operatörden biri olan Turkcell, yenilenmiş cihaz satışı yapan Easycep’e yatırım yaptığını duyurdu. Şirket ayrıca siber güvenlik alanında yatırımlarını da sürdürüyor.

Easycep
Easycep

Turkcell, ülkemizde 40 milyonu aşkın müşterisi bulunan, mobil pazar ve sabit internet alanında hizmet veren bir şirket. Yeni yatırımlarda bulunmak amacıyla Mart ayında yeni bir fon kuran şirket 3 yeni yatırımını duyurdu. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından desteklenen ilk proje siber güvenlik alanında. Şirket, bugün yapılan resmi açıklama ile Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu’na yatırımda bulunduğunu açıkladı. Bu yatırımı geçtiğimiz hafta Turkcell’den Siber Güvenlik Yatırımı başlıklı haberimizde sizlere duyurmuştuk.

İkinci yatırımını yine siber güvenlik alanına yapan Turkcell, bir Türk şirketi olan Procenne şirketine yaptı. 2013 yılında kurulan bir dijital güvenlik şirketi olan Procenne kamudan eğitime, finanstan telekominükasyona varana dek birçok alanda şifreleme, dijital imza ve kriptoloji gibi hizmetler sunuyor.

Turkcell’den yenilenmiş cihaz yatırımı

Turkcell’in yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamada en dikkat çeken yatırım ise Easycep’e yapılan yatırım oldu. Kullanıcılardan eski cihazlarını satın alıp gerekli bakım ve onarımları yapıldıktan sonra yenilenmiş cihaz olarak satan şirket, bu alanda sektörün öncülerinden. Turkcell yöneticisi Ali Serdar Yağcı, Easycep yatırımlarının kendi sürdürülebilirlik hedefleri ile örtüştüğünü belirtiyor.

Turkcell marka görseli
Turkcell marka görseli

Turkcell Yatırımcı İlişkileri ve Kurumsal Finansman Direktörü Ali Serdar Yağcı, kurdukları ve fon ve yatırımları hakkında şu ifadelere yer verdi;

“Bu doğrultuda ilk yatırımımızı akıllı telefonlar başta olmak üzere tüketici elektroniği yenileme ve satışı alanında faaliyet gösteren EasyCep’e yaptık. Döngüsel ekonominin en somut örneklerinden biri olan elektronik cihaz yenilemesi yaparak tüketiciye sunan bir girişime yatırım yapmak Turkcell’in sürdürülebilirlik hedefleriyle örtüşüyor.

İkinci ve üçüncü yatırımımız ise öncelikli olarak değerlendirdiğimiz siber güvenlik alanından. Hızla dijitalleşen günlük hayatlar ve iş süreçleri, kişi ve kurumları siber saldırılara daha da açık hale getirirken bilişim güvenliği stratejik öncelikten çok operasyonel bir zaruriyet olmuş durumda. Bu bağlamda Turkcell GSYF olarak, Türkiye siber güvenlik ekosisteminin güçlenmesini ve sektördeki ihracatın artırılmasını hedefleyerek bilişim güvenliğinin önde gelen isimlerinden Barikat’a yatırım yaptık. Bu yatırımla sağlanacak iş birliğinin, Barikat’ın farklı siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılama kabiliyeti ve Turkcell’in saha gücü ile ülkemiz siber güvenlik ekosistemine yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz.

Aynı doğrultuda, siber güvenlik ihtiyaçlarının dijitalleşen dünyada vazgeçilmez bir unsur olduğundan hareketle, inovatif ürün ve servisleri dünya pazarına bir Türk markasıyla sunmak hedefiyle dijital güvenlik ve şifreleme teknolojileri üreticisi Procenne şirketine yatırım yaptık. Procenne, siber dünyanın güvenliğinin sağlanması için kendi geliştirdiği yerli Donanımsal Güvenlik Modülü (Hardware Security Module) cihazlarıyla şifreleme, kriptoloji ve dijital imza gibi kritik ihtiyaçları karşılıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu