Haberler

Google Uygulamaların Topladığı Verileri Açıklamayı Geliştiricilere Bıraktı

Android uygulamaları artık isterlerse topladıkları veriler hakkında yalan söyleyebilecek.

Android uygulamaları siz ve cihazınız hakkında bir çok veriyi toplayabiliyor. Konumunuz, isminiz gibi bilgiler toplanabiliyor, bazen fotoğraflarınız ve mesajlarınıza erişilebiliyor. Dolayısıyla uygulamaların neyi neden istediği bilmek, bu programları indirmeden önce önem arz ediyor. Artık uygulamaların niyetlerini bilmek eskisinden biraz daha zor.

Google’ın yeni yayınladığı “Veri Güvenliği” özelliği, uygulama geliştiricilerinin, uygulamaların hangi verileri topladığını açıklaması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda toplanan verilerin 3. parti firmalarla paylaşılıp paylaşılmadığı ve uygulamanın güvenlik adımları da açıklanmalı.

Bununla birlikte Google uygulamaların izinler listesini Google Play mağazasından kaldırıyor. Daha doğrusu Veri Güvenliği kısmı ile geliştiricinin yorumuna bırakıyor. Bundan önce izinler listesi Google tarafından otomatik olarak listeleniyordu.

Google, Veri Güvenliği ekranını eksik ve yanıltıcı tutan uygulamaların güncellemelerinin engelleneceği açıklamasında bulundu. Hatta bu uygulamalar Play mağazasından kaldırılabilecek. Google’un bu tür şüpheli hareketleri ne kadar hızlı tespit edip, müdahale edebileceği ise şu an için belirsiz.

Kaynak: techradar.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu