Haberler

Twitter, Gelirlerini Artırmak İçin Kullanıcı Adı Satışını Düşünüyor

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, Musk’ın satın alımı sonrasında yeni gelir yöntemleri üzerine yönelmeye başladı. Bu doğrultuda ilk olarak Twitter Blue abonelikleri ön plana çıkarıldı. Şirket daha sonrasında içerik oluşturucularını desteklemek için yeni iş modelleri üzerinde çalışmaya başladı. Gelen son bilgilere göre Twitter gelirlerini artırmak adına popüler kullanıcı adlarını satışa çıkarmayı planlıyor.

Twitter Kullanıcı Adı Satışı Yapacak

İsmini açıklamak istemeyen kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Twitter, kullanıcı adlarının satışı konusunda çalışmalar yürütüyor. Konu hakkında bilgisi olan kişilerin aktardıklarına göre bu durum şirkette bir süredir tartışılıyor olsa da kesinliği net bir şekilde bilinmiyor.

Hali hazırda sosyal medya platformu kullanıcı adı satışı için kullanıcıların hesap oluşturmasını yasaklıyor. Bununla birlikte Twitter’da kullanılmayan ve bir hayli popüler olan pek çok kullanıcı adı bulunuyor. Bu noktada Elon Musk geçtiğimiz haftalarda bir paylaşım yapmış ve Twitter’ın kısa süre içerisinde 1.5 milyar hesabın kullanıcı adını serbest bırakmaya başlayacağını açıklamıştı.

Kullanıcı adını satışa çıkartan ilk sosyal medya platformu Twitter olmayacak. Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, popüler kullanıcı isimlerini Ekim 2022’den beri satışa çıkarmaya başlamıştı.

Telegram’ın bu hamlesi geniş kitleler tarafından benimsenmemiş olsa da Twitter’ın bu hamlesinin pek çok kişi tarafından beklendiği biliniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu