Forum

Active Directory &a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory & Exchange Server Uygulumalari Nasil Pratik Yapilir ?

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
647 Görüntüleme
(@CagriDuran)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Belki uzun senedir bir hayalet üye gibi forumdan bilgiler okudugum olmus yahut googleda indexlenen sayfalarda kendimi Cozümparkda buldugum olmustuR yazmak bugüne nasipmis 🙂

Software tarafinda daha önce calismis ve uzmanlasmis biriyim.Tasindigim ülkede bulundugum bolgede istedigim isi bulamadigim icin, gecmiste 1 sene system support engineer alaninda tecrübem olmasindan dolayi Junior system muhendisi olarak bir sirkette ise baslayabildim.Active directory müsterilerin problemlerinin cozümü gibi bir cok farkli farkli alanda görevlerim olucak.Bir cok konuda aslinda user managment,test amacli bir cok sistem alaninda konularda dokunuslarim oldu ama uzmanligim farkliydi.

 

Hakan Bey'in yazilarinida hatta bircok makaleyide teorik olarak okudugumu soyleyebilirim.Sayet zaman ve butce ayarini yapabilirsem ITSTACK'un egitimleri icin gelmeyide ilerde planliyorum.

 

Cok fazla sorum var aslinda tavsiyelerde acigim.Ancak bu teori bilgileri kendim sanal bir ag kurarak nasil calisabilirim ? Windows azure gibi alt yapilarla active directory sanal sunucu kurup ayarlarini yapip birde exchange server kurabilirmiyim.Yani ev kosullarinda bu konuda okudugumuzu pratige dokme sansimiz nasil olur acaba ?

 

Vmware ile test platformlari daha once yarattim yada ilk geldigim donemlerde finansal durumlar icin yari zamanli calistigimda kullandim ama tam anlamiyla sanallastirma konusunada hakim degilim.Yani isler ne yazikki Türkiye"deki gibi junior senior muhendis yardimlasmasi ile gitmiyor.O yüzden sistem tarafi icin her paylasima acigim.CCNA tarafini universite zamani ufak bir egitim almistim onun icin online ufak ucretli bir egitim buldum onu halletmeyi planliyorum paralelde.Network bilgileri ile sistem bilgilerini peksitirmek istiyorum.Coding bilgileri ilede shell vs yazarsamda ilerde belki benden iyi bir sistem muhendisi olabilir mi ? 🙂

 

Yardim,öneri ve destekleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

 

Saygilarimla

 

 

 
Gönderildi : 20/10/2017 15:02

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 480
Honorable Member
 

Ev ortamında Hyper-V veya Vmware tarafında sanal makineler oluşturarak işe başlamanız güzel.

Sanal makine olarak ortama active directory kurduktan sonra, clientler oluşturun. Hakan hocanın udemyde active directory ve dns kursu var.

O kursla başlamanızı tavsiye ederim.

Bununun dışında burada ki makalerde anlatılanları ev ortamında sanal sunucular eşliğinde test etmeniz mümkün.

Ayrıca udemy'de windows server tarafında kurslar mevcut (ücretli/ücretsiz) onlara abone olmanızı tavsiye ederim.

 

Türkçe kurs olarak Hakan hocanın kurslarına bu linkten ulaşabilirsiniz. Kurslar ücretli fakat bu ücretlere, bunlar dışında kaliteli içerik bulmanız zor gibi.

https://www.udemy.com/courses/search/?q=hakan%20uzuneer&src=ukw

 

Ayrıca şimdi udemy'i açtığımda önüme ücretsiz bir ingilizce kurs çıktı.

https://www.udemy.com/active-directory-lab-using-hyper-v-virtualization-platform/

 

Tabi ki Çözümpark'ın makaleler haricinde bir video portalı var. Bu çözümpark video portalında çok şey öğrenmeniz mümkün.

http://tv.cozumpark.com/

 

Ev ortamında testlerinizi geliştirdikten sonra, azure tarafınıza bakmanızı tavsiye ederim. 

 

Kolay gelsin şimdiden, başarılar

 

 

 
Gönderildi : 20/10/2017 15:13

(@CagriDuran)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevap icin tesekkur ediyorum inceliyor olucam.Aslinda udemyde ki kurslara baktim genelde cok kisa kurslar.Ev ortaminda sanal sunucular kurulumu ile ilgili cozumparkda herhangi bir makale varmi.Daha once denenmis laborutavar ortamini kurabilmek icin.

 

Farkli yorumlara onerilere de acigim arkadaslar.

 

Tesekkurler tekrardan.

 
Gönderildi : 20/10/2017 15:23

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,

Aslında aklınızdaki tüm soru işaretlerin cevabı yine Çözümpark 🙂 Arkaşımınızın önerdiği gibi çözümpart TV 'de aradığınız konullarda her seviyede video eğitimleri mevcut eğitimler zaten gruplanmış durumla biraz incelemeniz durumunda fazlasıyla yeterli olacaktır

 

 

 
Gönderildi : 28/10/2017 16:10

(@CagriDuran)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ,

 

Ev ortaminda kullandigim makine windows 10 home hyper ve etkinlestirme sansim yok.Free olarak hangi urunleri tavsiye edersiniz.Active directory ortami kurup gerekli diger serverler konusunda calismam gerekmekte.

 

Yada windows azureden bir ortam mi satin alsam bu islemleri oradami calissam ?Mumkunmu

 

Tavsiyelerinizi bekliyorum .

Saygilarimla

 
Gönderildi : 18/02/2018 08:12

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba,

VMWARE Workstation veya Virtualbox Windows  kullanabilirsiniz.

https://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2008/03/27/vmware-workstation-6.0.aspx

http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2011/12/04/virtualbox-sanallastirma-sunucusu.aspx

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 21/02/2018 14:45

Paylaş: