Haberler

Twitter Kriz Durumları İçin Yeni Bir Dönem Başlattı

Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın alma teklifinde bulunduğu Twitter, yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Elon Musk, Twitter satın alma planlarını şimdilik askıya almış olsa da, sosyal medya platformu Twitter kriz durumları için yeni bir dönemi başlattı. 

Twitter Kriz Durumlarında Sahte Tweetleri Gizleyecek

Dünya genelinde bir olay yaşandığında kullanıcıların ilk koştuğu platformlardan birisi olan Twitter, acil durumlarda sahte tweet paylaşımlarının da yapıldığı bir yer. Yalan haberlerin önlenmesi için önemli adımlar atan Twitter, kriz durumlarında atılan sahte tweetlerin otomatik olarak gizleneceğini açıkladı. 

Twitter bu paylaşımları platformdan kaldırmayacak ancak kullanıcılara bir bilgilendirme mesajı göstererek bu sahte paylaşımların önünü kesmeye çalışacak. Twitter atılan bir tweetin yanıltıcı olup olmadığını belirlemek için “çatışma izleme gruplarından, insani yardım gruplarından, açık kaynaklı araştırmacılardan ve kullanıcılar tarafından gönderilen kanıtlardan” yararlanacak. 

Twitter’ın yeni “Kriz Durumu Yanlış Bilgilendirme” politikası, viral yanlış bilgilendirmenin çoğalması ya da önerilmesine engel olacak. Küresel olarak uygulanacak olan bu yeni özellikte Twitter algoritması sürekli olarak gelişerek yeni olaylar karşısında da önceden engelleme işlemi gerçekleştirecek. 

Sosyal medya platformu, “Ek olarak, devlete bağlı medya hesapları, doğrulanmış resmi hükümet hesapları gibi yüksek kullanıcı sayısına sahip hesapların paylaşımlarına uyarı bildirimleri eklemeye” öncelik vereceğini açıkladı. Bu hamleyle birlikte Twitter halkın yanlış bilgilendirilmesini de önlemeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu