Haberler

Facebook Messenger’a Aile Kontrol Araçları Getiriyor

Meta, ebeveynlerin Messenger’ı kullanma sürelerini takip etmelerine ve yönetmelerine olanak tanımak için Family Center’a yeni araçlar ekledi. Bu araçlar ebeveynlerin çocuklarının etkinlik süresini, gizlilik ayarlarını ve güvenlik ayarlarını görüntülemesini sağlıyor. Ayrıca, ebeveynler çocuklarına kimin mesaj gönderebileceğini ve hikayelerini kimin görebileceğini görüntüleyebiliyor. Bunun yanı sıra, ebeveynler ayarlarda yapılan herhangi bir değişiklik konusunda bildirim alıryorlar.

Meta, gelecekte daha fazla ebeveyn denetimi aracı sunmayı planlıyor. Bu araçlar şu anda ABD, İngiltere ve Kanada’daki kullanıcılara sunulmuş durumda. Messenger Kids için ebeveyn denetimleri yıllardır mevcut olmasına rağmen, bu araçlar özellikle 13 ila 18 yaş arası gençleri olan ebeveynler için için tasarlanmış.

Ebeveynlik araçlarının yanı sıra, gençlerin Facebook’ta 20 dakika geçirdiklerinde ebeveynlerin bildirim almasını sağlayarak günlük zaman sınırlamalarını teşvik edecek. Instagram da gençleri geceleri Reels’da gezinmeleri durumunda, uygulamayı kapatmaya teşvik eden bir özellik üzerinde çalışmakta. Instagram için ebeveyn denetimleri de gençlerin takip ettikleri ve takip edildikleri hesaplarla kaç ortak arkadaşa sahip olduklarını göstermek için genişletiliyor.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu