Haberler

Xiaomi’nin Android 13 Tabanlı Yeni Arayüzü MIUI 14 Tanıtıldı

Xiaomi, bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni ürün ve geliştirmelerini tanıttı. Etkinliğin öne çıkan tanıtımlarından biri de Android 13 tabanlı yeni arayüz MIUI 14 oldu. MIUI özellikleri ve getirdiği yenilikler içeriğimizde.

Xiaomi MIUI 14 güncellemesi
Xiaomi MIUI 14

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi için bugün etkinlik günüydü. Düzenlenen etkinlikte Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro model akıllı telefonlar, Xiaomi Watch S2 akıllı saat, Xiaomi Buds 4 gibi donanımların yanı sıra Android 13 tabanlı yeni arayüz MIUI 14 tanıtıldı.

MIUI 14 ile birlikte gelen yenilikler

MIUI 14 güncellemesi, temel olarak daha hafif bir yapı ile daha hızlı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Önceki sürüme oranla daha az sistem kaynağı tüketen yeni arayüz, cihazların daha yüksek performansta çalışmasını sağlıyor. Kapladığı alan itibariyle de eskiye nazaran daha az depolama alanı kullanıyor. Xiaomi, yeni güncellemesinin sistem akıcılığını %88 oranında artırdığını, güç tüketimini ise %16 oranında iyileştirdiğini belirtiyor.

Performans tarafında köklü değişikliklere ve iyileştirmelere gidilen Xiaomi arayüzü, tasarım açısından da daha renkli hale getirilmiş. MIUI 14 ile birlikte temalar, widgetlar ve bileşenler daha fazla özelleştirme sunuyor. Süper simge isimli yeni bir özellik ana ekrana farklı simgeler eklemeye ve arayüzü daha eğlenceli bir hale getirmeye imkan tanıyor.

MIUI 14 ile birlikte güvenlik gerektiren birçok uygulamada uçtan uca şifrelemeye geçiş yapılıyor. Şifreleme işlemi bulut depolama alanları üzerinden değil direkt olarak cihaz içerisinde gerçekleşiyor. Böylelikle Xiaomi güvenliği artırırken güç ve alan tüketimini de azaltmış oluyor.

Xiaomi’nin yeni arayüz güncellemesi bugünden itibaren kademeli olarak telefonlara gönderilmeye başlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu