Haberler

Yeni Chrome Güncellemesi İşlemcileri Zorluyor!

Kitleler tarafından yaygın şekilde kullanılan tarayıcı Chrome’un son güncellemeleri çeşitli sorunları beraberinde getirdi.

Yeni keşfedilen bir bug, Google Play Store’un bir cihazın tüm işlemci gücünü kullanmasına neden oluyor. %100 CPU kullanan cihazlar da haliyle aşırı ısınıyor ve performans sorunları yaşıyor.

ChromeOS 85.0.4183.108 ve üstü sürümlere güncelleme yapan kullanıcıların bildirdiğine göre; birçok uygulama düzensiz çalışıyor, cihazlar fazlasıyla ısınıyor, fanlar yüksek hızda çalışıyor ve bataryalar çabucak bitiyor.

Bunun sebebini merak eden kullanıcılar kısa bir araştırmadan sonra Google Play’in com.android.vending:download_service adlı işleminin %95-100 oranlarında CPU gücünü kullandığını tespit ediyorlar.

Görev yöneticisinde com.android.vending:download_service adıyla geçen bu işlem, vakti geldiğinde Google Play üzerinden güncelleme indirmekle görevli. Lakin son güncellemeyle gelen bug nedeniyle, yeni bir sürüm mevcut olmasa bile Chrome bütün CPU’nuzu kullanıyor. Bu sorun bütün Chromebook’ları etkilemiyor tabii ki. Söylentilere bakarsak şimdilik sadece Acer Chromebook, ASUS Chromebook Flip ve Galaxy Chromebook’larda bu buga rastlanılmış.

Sorunu çözmek için görev yöneticisinden işlemi durdurmayı deneyen bazı kullanıcılar başarılı olsa da herkesin aynı olumlu sonucu almadığı belirtiliyor. Bir başka kullanıcı ise bir önceki sürüme geri yükleme yaparak sorunu çözmüş görünüyor. Aynı kullanıcı, sürüm düşürme işleminden sonra arka plan WiFi ve mobil veri özelliklerini kapattığını da söylüyor.

Google’dan bir mühendisin açıklamalarına göre ise bu sorunun temel nedeni ChromeOS’te eksik olan bazı dosyalar. Şimdilik konunun ne zaman çözüleceği hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da bir sonraki güncellemede dertlerimizin son bulacağına emin olabilirsiniz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu