Forum

Windows Server payl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server paylaşım izini

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
341 Görüntüleme
(@ismaildere)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Windows server 2012R2 kurulu server üzerine RDP yapıp bağlanan kullanıcılar var. Bu kullanıcılar aynı zamanda server üzerinde paylaşım klasöründen kendi client bilgisayarlarına dosya alabiliyorlar. 

Fakat kullanıcının kendi client bilgisayar üzerinden paylaşım açıp server üzerinde RDP yapıp \\kullanıcipc yazıp dosyalarını server üzerine taşımasını istemiyorum. RDP protokolü zerinde kopyalama yetkisini kapattım. Fakat Server üzerinden client pclere paylaşımlara erişme yetkisini nasıl kapatırız. Client pc ler server üzerindeki paylaşımlara erişebilir olacak. Server workgroup olarak çalışmaktadır. 

 
Gönderildi : 22/03/2017 14:53

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4288
Co-Helper
 

RDP yaptıkları local user'lara istediğiniz folderlardan, root'lardan yazma yetkisini kaldıracaksınız. Fakat bu genel olarak geçerli olur ve local admin de olmamalılar. Ayrıntılı yetkilendirme yapabilmeniz için AD şart.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 22/03/2017 21:30

Paylaş: