Forum

Ntfs dosya izni pro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ntfs dosya izni problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
398 Görüntüleme
(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar klasoru paylaşıma açtım paylaşımdan everyone full verdim security sekmesinden Authenticated Users kısmına sadece okuma yetkisi verdim paylaşım klasorlerünün altına klasorler açtım yani YANI GENEL adında paylaşım genel altında departmanlar sonra departmanların altında o departmanların birimleri birimlere herkezin ulaşmaması için disable inheritance dedikten sonra istediğim grupları seçiyorum ancak o birimlere eriştirmiyor sadece tek kullanıcı eklediğimde ulaşabiliyorum yani grup şeklinde yetki veremiyorum alt klasorlere sorunu nasıl çözeblirim acaba?

 
Gönderildi : 20/03/2017 12:35

(@mucahityilmaz)
Gönderiler: 498
Honorable Member
 

Öncelikle eğer domain ortamınız var ise neden everyone full veriyorsunuz? 

Paylaşım güvenliği olarak domain users read ve change yetkisi admin hesabı için full yetki verebilirsiniz ana klasör için. 

Daha sonra ana klasör için security sekmesinden yine domain users ekleyip burada sadece read-execute yetkisi verirsiniz sizin oluşturduğunuz klasörler haricinde klasör ekleyemezler bu şekilde.

Alt klasörler içinde gruplara göre yetki verebilirsiniz zaten ad üzerinde grupları oluşturduktan sonra.

Ayrıca bir birim altında alt birimler var ise zaten mantık olarak alt birimi okuyabilmesi için bir üst birim için read yetkisi vermelisiniz.

 
Gönderildi : 20/03/2017 12:46

Paylaş: