Haberler

Xiaomi-ABD Davasında Kazanan Xiaomi Oldu

Xiaomi geçtiğimiz aylarda eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kararı ile ABD’de kara listeye eklenmişti. Çinli teknoloji devi şirket, ABD mahkemesi tarafından haklı bulundu.

Xiaomi ABD'nin Üzerindeki Kısıtlamaları Mahkeme Kararı İle Kazandı
Xiaomi ABD’nin Üzerindeki Kısıtlamaları Mahkeme Kararı İle Kazandı

Donald Trump yönetiminin son günlerinde, Savunma Bakanlığı Xiaomi’yi Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen şirketler listesine yerleştirmiş ve önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi planlanan mali kısıtlamaları tetiklemişti. Ancak 11 Mart Cuma günü, ABD Bölge Yargıcı Rudolph Contreras, şirketi yasal işlem haklarından mahrum bırakan bu davada Xiaomi’nin yanında yer alarak yasağı durdurdu.

Washington’daki federal yargıç, Savunma Bakanlığı’nın Çinli akıllı telefon üretim devi Xiaomi’nin ABD yatırımını kısıtlamasını geçici olarak engelledi. Ayrıca eski ABD hükümeti tarafından alınan bu karar “derin kusurlu” olarak değerlendirildi.

Xiaomi şirketi, hakimin kararından memnun olduğunu ve yatırım yasağının kalıcı olarak kaldırılmasını isteyeceğini söyledi. Mahkeme ABD tarafından sunulan kanıtların, Xiaomi’nin Pentagon ve Çin Ordusu ile bağlantısı olduğu şüphesini doğrular nitelikte bulmadı. Ayrıca yargıç Contreras, Xiaomi’nin dava ilerledikçe yasağı tamamen iptal edebileceğini söyledi.

Kaynak: The Wall Street Journal

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu