Forum

File Server Klasor ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File Server Klasor Yapılandırma

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
781 Görüntüleme
(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaşlar şirketimize file server kurmayı düşünüyorum ancak klasör izinlerini nasıl vericeğime dahi kafamda oturtamadım birkaç deneme yaptım ancak olmadı örneğin  muhasebe klasoru adında klasor acacagım altına muhasebe özel ve genel adında 2 klasor daha acacagım genelı herkez görürken özel sadece o birim kullanacak ve özelin altınada yine aynı şekilde birim birim açmam lazım acaba yardım edermısınız belki sizlerde aynı şekilde bir kurulum yapmışınızdır diye umut ediyorum....

 
Gönderildi : 27/02/2017 11:56

(@mustafadagistanli)
Gönderiler: 112
Estimable Member
 

File server izinleri AD'den alacaksa AD'de Muhasebe grubu oluşturun, muhasebe elemanlarını o gruba dahil edin, özel klasörün paylaşım özelliklerinde ve güvenlik özelliklerinde Everyone, Domain Users gibi grupları kaldırıp Muhasebe grubuna hak verin.

 

 
Gönderildi : 27/02/2017 13:26

(@mucahityilmaz)
Gönderiler: 498
Honorable Member
 

AD ortamınızın olduğunu varsayıyorum. Şöyle yapınız.

Fileserver adında ana klasörümüz olsun > paylaşıma sadece bu klasörü açın ve paylaşım yetkilendirmesinde domain users grubuna change yetkisi verin. alt klasör olarak örnek ortak klasörü açtınız bunu yine herkesin görmesi için security yapılandırmasında domain user grubunu ekleyin diğerlerini silin. ve domain user grubunun write yetkisi olmasın ki kafasına göre klasör açmasınlar ana klasörde.

Muhasebe klasörü oluşturup security yapılandırmasında muhasebe grubunu ekleyin ve hangi kullanıcılar görecekse onları ekleyin. 

bu şekilde diğer departmanlar içinde aynı mantıkta yapılandırma yaptınız mı sıkıntı olmaz. takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.

 
Gönderildi : 27/02/2017 16:49

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member

Paylaş: