Forum

Server şifresi deği...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server şifresi değiştirme

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@KursatAkin)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;
Bir inşaat firmasında IT olarak görevlendirdim. Yazılım ve donanım kısmında tecrübelerim olsa da server kısmında çok iyi değilim. Ancak çalıştığım firma bana güvendiğini ve bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler.

Yeni başladığım firma benden önce IT hizmetini yaklaşık 7-8 yıldır dışarıdan destek alarak yürütüyorlarmış ve son bir kaç aydır hem güvenlik açısından hem de bilgi sızdırılması konusunda ciddi sorunlar yaşanmış. O yüzden o firmayla sözleşmeyi bitirip bütün IT kısmıyla benim ilgilenmemi istediler.
Bir aydır bilgi işlem departmanına ben bakıyorum. Ancak bu konuda tecrübesiz olduğum için ve bir çok şeyi yeni yeni öğrenmeye başladığım için şuradan başla ya da şunu şöyle yap dediğiniz tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Asıl konuya gelmek gerekirse şirketimizde Bir DC server(2012r2) bir de fileserver(2008) kurulmuş. Ve Yaklaşık 20 çalışan mevcut. Arasıra serverda gezerken bu dışardan hizmet aldığımız firma uzaktan bağlantıyla serverlara bağlanıyorlar ve bütün şifreleri biliyorlar. Sözleşme devam ettiği için pek bişey yapamıyorum ancak bir kaç gün sonra server şifresini ve uzak bağlantıyı iptal etmem lazım. Bu işlemleri nasıl gerçekleştirebilirim acaba?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Şimdiden Teşekkürler

 
Gönderildi : 25/01/2017 17:41

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Açık konuşmak gerekir ise bu kadar temel bir bilgi için IT işini yapmanız çok zor, bence yine güveneceğiniz bir firm ile çalışmanız en doğrusu. Yani firma olsun yine istediğinizde size destek veren ama şifreleri bilmesin yeter.

Yani şifre değiştirmek bu işin ABC si gibi, buradan biz şimdi yardımcı olalaım tabiki ama emin olun bu şekilde çok zorlanırsınız. Oysaki danışacağınız bir firma olursa çok daha hızlı öğrenirsiniz. Benim tavsiyem bir firma ile anlaşmanız yönündedir.

Gelelim sorunuza;

DC sunucusu üzerinde başlat - çalıştır - dsa.msc yazın ve enter a basın, açılan ekranda kullanıcıları bulun ve üzerine sağ tıklayın, daha sonra şifre resetleme işlemini yapabilirsiniz. ( Reset Password bölümüne tıklayarak)

Not: eğer varsayılan olarak kompleks şifre policy aktif ise 123456 gibi basit şifreler veremezsiniz.

Ek olarak bu menüde yine varsayılan olarak kullanıcıların ilk oturum açtığında şifre değiştirmesi istenir ki eğer kullanıcılarınız bu konuda da çok tecrübeli değil ise bu durumda reset password e tıkladıktan sonra açılan pencerede işaretli gelen kutucuğu kaldırın - User Must Change Password at next logon

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/01/2017 20:42

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Üç seçenek var öünüzde ya eğitim alacaksınız veya youtubeden googleden kullandığınız sistemleri öğrenmeye çalışacaksınız yada bu iş bana bir kaç gömlek büyük geliyor diye bırakıp gideceksiniz. Ağ yapılanması hakkında biraz bilgi birikiminiz varsa, Güvenlik duvarlarının nasıl çalıştığını biliyorsanız, sunucular ile ilgili de az çok bilginiz varsa kendinizi geliştirip işi yürütebilirsiniz. Ama sunucunun şifresini nasıl değiştireceğini burdan sorarak da öğrenmek isteyecek seviyede iseniz çok yol almanız lazım malesef.

Size kolay gelsin. İnşallah yolunuz açık olur. Engel çıkmaz yolunuza.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 27/01/2017 00:10

Paylaş: