Haberler

Broadcom, VMware’i 61 Milyar Dolara Satın Alıyor

Şirketler Perşembe günü yaptığı açıklamada, Broadcom’un 25 Mayıs 2022′deki Broadcom adi hisse senedi kapanış fiyatına göre 61 milyar dolar değerinde nakit ve hisse senedi işlemiyle VMware’i satın alacağını duyurdu.

Anlaşma, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için 69 milyar dolarlık anlaşmasının ve Dell’in 2016′da 67 milyar dolarlık EMC satın alımının arkasından, tüm zamanların en büyük teknoloji satın almalarından biri olacak. Bu haberin ardından Broadcom hissesi Perşembe günü %4′e kadar yükselirken, VMware hisseleri %3′ten fazla arttı. Broadcom’un VMware’i satın alması, şirketin yarı iletkenleri tasarlama ve satma işinden uzaklaşarak daha büyük marjlara sahip kurumsal yazılım pazarına açılmasına yardımcı olacak. VMware’in ürünleri, kuruluşlar tarafından bulut sunucularının yanı sıra kendi sunucularınıda daha verimli bir şekilde çalıştırması için kullanılacak.

Son olarak, VMware , borcunu ödemek için geçen yılın sonlarında Dell’den ayrılmıştı. Dell’in kurucusu ve CEO’su Michael Dell, VMware’in yaklaşık %40′ına sahip.

Kaynak: cnbc.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu