Haberler

Adobe Photoshop’ı İnternet Üzerinde Bedava Yapmayı Planlıyor

Adobe Photoshop’ın ilk tarayıcı versiyonunu ekim ayında yayınladı. Bu bedava versiyonu şu an Kanada’da test edilmekte. Uygulamanın internet üzerindeki bu sürümü başlangıçta basit düzenleme işlemlerini gerçekleştirebiliyordu. Tabakalar ve çekirdek düzenleme araçları da daha sonra bu versiyondaki yerini aldı. Yine de photoshop’ın internet servisi, uygulamanın tüm özellik yelpazesini kullanabilmekten uzak durumda. Adobe bu sürümü daha çok sanatçılar için bir ortak çalışma platformu olarak düşünüyordu. Resimlerin paylaşılabildiği, üzerine yorumların bırakılabildiği ve ufak rötuşlardan sonra sanatçıya geri gönderilebilen bir araç olarak.

Peşi sıra gelen aylarda ise, AdoBe hizmete bir takım güncellemeler getirdi. Aynı zamanda uygulama, ortak çalışma alanlarının ötesine açıldı. Daha önce bir doküman paylaşımı için masüstü uygulaması gerekirken, şimdi sadece Photoshop üyeliğine sahip olunması yetiyor. Doküman masaüstü uygulamasına sahip olunmadan doğrudan internet üzerinde başlatılıp paylaşılabiliyor.

Adobe’un sıradaki hedefi ise, Photoshop’ın internet versiyonunu daha erişilebilir hale getirmek. Böylece ilgisi yakalanan kullanıcıların ilerleyen zamanda tam sürüme para vermeye ikna olması bekleniyor. Firma daha önce Fresco ve Express gibi mobil uygulamalarında da benzer bir yol izlemişti. Photoshop’ın tarayıcı versiyonu bu açıdan önemli bir adım. Çünkü bu uygulama ile Photoshop, öğrencilerin yoğun şekilde kullandığı Chromebook’lara açılmış olacak.

Adobe, Photoshop’ın bedava sürümünün kitlelere ne zaman açılacağına dair bir tarih belirtmedi. Firma aynı zamanda Photoshop’ın tarayıcı sürümüne güncellemeler getirmeye devam ediyor. Yeni getirilen araçlar arasında köşeleri ve kıvrımları belirginleştirme, pikseller için karartma ve aydınlatma araçları (burn ve dodge), akıllı objeleri dönüştürme özelliği bulunuyor. Tarayıcı versiyonu ayrıca mobilde görselleri inceleme ve yorumlayabilme özelliğine kavuşuyor.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu