Haberler

Yeni Google Güncellemesi Android Telefonunuzda Yer Açmanıza Yardımcı Olacak

Google’ın en göz ardı edilen uygulamalarından birine faydalı bir güncelleme geliyor. Güncelleme Android telefonlarınızdaki istenmeyen şeyleri temizlemenize yardımcı olacak.

İsminin belli ettiği gibi Google Files uygulaması Android telefonunuzdaki bütün dosyaları, uygulamaları ve öteki unsurları yöneten bir uygulama. Ama kendisiyle uğraşmak kimi zaman boğucu, çoğu zaman ise kafa karıştırıcı bir tecrübe olabiliyor.

Yeni güncelleme ile aradığınızı kolaylıkla bulmanızı sağlayacak arama çipi filtreleri geliyor. Bu filtre özelliği ile aradıklarınızı hızlıca bulabilecek, bulut depolama alanınızı temizleyebileceksiniz.

Arama çipleri özelliği, kullanıcı arama çubuğuna yazarken aynı anda olası sonuçları gösteriyor. Otomatik doldurma ile kelime önerileri sunabiliyor.

Artık kullanıcılar Files uygulaması ile telefon içeriklerini çeşitli gruplar altında görüntüleyebiliyor. “Büyük uygulamalar” ve “Oyunlar” gibi gruplanabilen uygulamalar, telefon içinde ne kadar yer kapladıkları ve en son ne zaman güncellendikleri gibi bilgilerle geliyor.

Firma aynı zaman öteki bazı Google Workspace uygulamalarına da arama çipi özellikleri getirdi. Bunların arasında Gmail ve Google Drive gibi uygulamalar bulunmakta.

Yeni arama çipi özelliği ile anahtar kelime aratımı yanında, Google Doc, PDF ya da görüntü formatları uzantılarına göre aratılabiliyor. Aynı zamanda bulundukları sürücü ya da klasör veya en son ne zaman değiştirildiklerine göre sıralandırılabiliyorlar.

Kaynak: techradar.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu