Haberler

ABD, Bitcoin Madencileri İçin Çalışmalar Başlattı

Kripto açısından büyük kazanç oranına sahip olan Bitcoin madencileri için çalışmalar başlatıldı. ABD Düzenleyicileri, baskıyı artıracağı düşünülüyor.

Her geçen gün büyük bir hızla büyüyen kripto dünyası, madencilikle daha da etkin noktaya geldi. Bütün Dünya’da yapılmaya başlanan kripto madenciliği ABD’de detaylı inceleme haline geliyor. Düzenleyiciler, düzenli olarak takip edemedikleri volatilite konusunda şirketlerden belirli veriler talep edeceğini duyurdu.

Son zamanlarda hızlı bir şekilde popüler olan kripto madenciliği birçok kişi tarafından yatırım kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bitcoin madencileri için bir açıklama yapacaksak öncelikle bu kişiler temel olarak cihazların işlem gücünü kullanıma alır, doğrular ve Bitcoin üretirler. Özellikle ekran kartlarının oldukça güçlü olması bu alanda en fazla kullanılan güç bileşeni olmaktadır. ABD’de çokça yapılan bu işlemde volatilite hızlı bir şekilde artarak kırmızı alarm haline geldi.

Bitcoin Madenciliği Daha Detaylı İncelemeye Alınacak

ABD’li Düzenleyiciler son yayınlanan bildiri içerisinde kazanç ve gider konusunu takip edemediklerini belirtti. Bu yüzden sistemi daha basit hale getirmek için adımlar atmaya başladıklarını ve şirketlerden veriler istediklerini söylediler. Meclis’e kadar taşınan konu ileri ki zamanlarda daha fazla büyüyeceği düşünülüyor. Bunun yanında konunun bu kadar büyümesine neden olan megavat yani elektrik güç birimi, ABD için oldukça önemlidir. Bitcoin madencileri ise bu megavatlar sayesinde cihazlarını çalıştırarak üretim yapmaktadırlar. Her geçen sene büyüyen megavatların fazlasıyla dikkat çekmesi, şirketleri baskıya ve veri talep edilmesine neden oluyor. Karşılıklı olarak açıklamalar gerçekleştiren şirketler, net bir cevap aradıklarından ve işin kesinleşmesinden yanalar.

Konu hakkında şirketler ABD Düzenleyicilerine: ‘’Hiçbir şirket sorularımıza cevap olarak eksiksiz bilgi sağlamadı. Net yanıtlar ve tam bilgiler istiyoruz.’’ dedi. İlerleme konusunda Düzenleyiciler ise işin ciddiyetini belirterek: ‘’Bitcoin ve diğer kripto madencilerinin emisyon ve enerji kullanımının raporlanmasını zorunlu kılmak istiyoruz.’’ sözlerini kullandı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu