Haberler

Teksas’daki Enerji Boru Hattına Siber Saldırı Yapıldı

Teksas ile New York arasındaki enerji boru hattına yapılan siber saldırı sonrasında operasyonlarda kesinti meydana geldi. Siber saldırı ABD’nin doğu kıyısında tüketilen tüm yakıtın yüzde 45’ini taşıyor. Yetkililer saldırının cuma günü gerçekleştiğini ve bazı bilgi teknolojisi sistemlerini de etkilediğini söylediler.

Boru hattını işleten şirket Colonial Pipeline, soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Şirket, benzin, dizel yakıt ve ev tipi ısıtma yakıtlarını Houston Texas’tan New York Limanı’na taşıyan ABD’deki en büyük rafine ürün boru hattını işletiyor .

Ulusal Güvenlik Ajansı’nda eski bir bilgisayar bilimcisi olan Bay Chapple, “Saldırılar son derece karmaşıktı ve oldukça karmaşık güvenlik kontrollerini geçmeyi başardılar” dedi.

Microsoft başkanı Brad Smith, yaşanan saldırının “Dünyanın gördüğü en büyük ve en karmaşık saldırı” olduğunu söyledi. Ayrıca saldırının arkasında Rusya’nın olabilieceği yine konuşulanların arasında.

Biden yönetimi, elektrik tesislerinin, su bölgelerinin ve diğer kritik endüstrilerin potansiyel olarak zarar verici siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı olmak için yeni bir teşfik paketi üzerinde çalışıyor.

Siber güvenlik ve gelişmekte olan teknolojiden sorumlu ulusal güvenlik danışman yardımcısı Anne Neuberger Nisan ayında Associated Press’e, amacın 50.000 veya daha fazla Amerikalıya hizmet veren kontrol sistemlerinin kötü niyetli siber faaliyetleri tespit etmek ve engellemek için siber teknolojiye sahip olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Beyaz Saray, ülkenin elektrik sistemini siber saldırılardan korumayı amaçlayan 100 günlük bir süreç başlattı

Santrallerin ve elektrik tesislerinin sahipleri ve operatörleri, ağlarına yönelik siber tehditleri tespit etme yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.

Adalet Bakanlığı ayrıca fidye saldırıları için özel bir birim kurulduğunu duyurdu.

Kaynak: independent.co.uk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu