Haberler

Broadcom’dan Radikal Karar: 2024’te VMware İş Ortağı Sözleşmeleri İptal Ediliyor, Kriz Kapıda!

VMware, iş ortakları için hiç hoş olmayan yeni yıl sürprizi yaptı: Broadcom 4 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girecek şekilde iş ortaklığı sözleşmelerini sonlandırma bildirimi göndermeye başladı. Bu adım Broadcom’un lisans modellerini birkaç gün önce abonelik çözümlerine geçirmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. VMware iş ortakları şimdi tekrar seçilecek ve yeni sözleşmeler verilecek. Bu amaçla, Broadcom, sadece davetle katılabileceğiniz Advantage Partner Program’ını başlattı. Bu programa yıllık 500.000 ABD dolarından az ciroya sahip olan ortaklar dahil edilmeyecek. Broadcom, sanallaştırma sağlayıcısı VMware’ı büyük bir meblağ karşılığında satın almıştı. (61 milyar ABD doları).

Bunun yanında Aralık 2023’ün başında, Broadcom’un VMware’ın end-user computing ve carbon black’i satmayı planladığı rapor edilmişti. Broadcom, VMware ürün yelpazesinin büyük bir kısmını bir blok halinde satın almak isteyen taraflara satışa çıkarmaya başlıyor. Bunun yanında bulut hizmetlerini koruyor ve lisans modellerini abonelik modeline çeviriyor. Yani on-premise’i terk edip cloud’a doğru bir yolculuk başlıyor.

VMware İş Ortağı Sözleşmeleri İptal

Broadcom tüm mevcut VMware iş ortaklarıyla (satıcılar ve hizmet sağlayıcıları) olan tüm sözleşmeleri 4 Şubat 2024 tarihi itibariyle sonlandırıyor. Söz konusu iptal 22 Aralık 2023 Cuma günü, “VMware İş Ortağı Programları Sonlandırma Bildirimi” konulu bir e-posta ile VMware iş ortaklarına gönderildi. Bu, sadece iş ortaklık programını sonlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda satış teşvikleri sağlamak için kullanılan teşvik programını da sona erdiriyor.

VMware ürünleri satmaya devam etmek isteyen herkes, Broadcom’a yeniden başvurmak zorunda kalacak. Broadcom, ortaklarına gelecek ay VMware sanallaştırma yazılımını satmaya devam edip edemeyeceklerini bildirecek. VMware ile yıllık satışlarda 500.000 doların altında gelir elde eden ortakların iş ortaklığı statülerini kaybetme riski altında olduğunu belirtiliyor. Bu nedenle mevcut VMware iş ortakları arasından hangilerinin 5 Şubat 2024 tarihinden itibaren VMware ürünlerini veya lisanslarını satmaya devam edebileceği belirsiz.

Sadece Davet

Broadcom, yeni “Broadcom Advantage Partner Programı”nı başlattı, ancak bu yalnızca davetle katılabileceğiniz bir program. Programa katılmaya davet edilen şirketlerin e-postada sunulan, Broadcom’un net marj modelini kullanarak ortaklar için basitleştirilmiş karlılık fırsatları sunduğunu belirtiyor. Bu, yenileme program katmanına göre farklılık gösteren anlaşma indirimleri, yenileme anlaşmaları için performans temelli teşvikleri içeriyor.

Şu an tam net olmasada, davetiyelerin muhtemelen yılda 500.000 ila 1 milyon ABD doları veya daha fazla satış yapan satıcı ortaklarına gönderileceğini düşünüyor. Bu durumun bu gelir seviyelerine ulaşamayan küçük VMware iş ortaklarını ve satıcılarını etkileyeceğini belirtiliyor. 2024’ten itibaren yaklaşık 4.000 küçük VMware iş ortağının artık programa dahil olmayacağı düşünülüyor.

VMware iş ortağı için tüm sözleşmelerin Ocak 2024’ün sonunda ve VMware hizmet sağlayıcıları için Nisan 2024’te sona ereceğini belirtiyor. Yalnızca büyük hacimli iş yapanlar yeni programa katılabilecek. Geri kalanları VMware ürünlerini satamayacak.

VMware iş ortaklarının sonlandırılmasının Microsoft Azure HCI ve Nutanix gibi rakiplerinin işine yarayacak gibi görünüyor. Bu değişikliğin çok fazla ve hızlı olması müşteri kaybına ve gelir kaybına neden olacağını düşünülüyor.

Uzman yorumları, satışlardaki en büyük düşüşün vSphere’de olacağını söylüyor. Broadcom, müşterilerini VMware Cloud Foundation gibi istemedikleri şeyleri satın almaya zorlayan paketlere yönlendiriyorlar.

Kaynak: borncity.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu