Haberler

Microsoft Office, Tamamen Microsoft 365’e Dönüşüyor

Microsoft, yaklaşık 30 yıldır kullandığı Microsoft Office ismini tamamen Microsoft 365’e dönüştürüyor. Marka revizyonu ile birlikte Word, Excel, PowerPoint gibi program isimleri değişmeyecek ancak uygulama çatısı Microsoft 365 ile yeniden tasarlanacak.

Microsoft 365 görseli

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft, 30 yıldır kullandığı Microsoft Office markasında köklü bir değişikliğe gidiyor. Office çatısı altında yer alan uygulamaların ismi Microsoft 365 olarak değişiyor. 2021 yılı itibariyle ofis uygulamalarını zaten Microsoft 365 aboneliğine dahil eden şirket, Microsoft Office markasını ortadan kaldırıp yeni logo, simge ve tasarımlarla yola devam edecek.

Microsoft 365’e geçiş Kasım ayı itibariyle Office.com üzerinde görünecek, önümüzdeki yılın Ocak ayından itibaren de Windows, iOS ve Android’deki uygulamaların tamamı yenilenecek. Yeniden detaylandırılacak Microsoft 365 artık Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream ve Microsoft’un yeni Designer uygulamasına ev sahipliği yapacak. Yeni Microsoft 365 hem mobilde hem de masaüstünde dosyaları, belgeleri ve iş akış toplantılarını organize bir şekilde sağlayacak.

Yine de Microsoft Office markası anında yok olmayacak. Microsoft, Office 2021 ve Office LTSC planları aracılığıyla tüketicilere ve işletmelere Office uygulama paketinin tek seferlik satın alımlarını sunmaya devam edecek.  

Siz de Microsoft’un Microsoft 365’e geçiş süreci, marka ve tasarım değişiklikleri hakkında görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Microsoft 365 ürünü online mi çalışacak acaba? Bilgisayara program şeklinde kurabilecek mi? Bu konuda bilgi verirseniz seviniriz.

    1. Merhaba,

      Microsoft konu ile ilgili kendi sitesinde şu şekilde açıklama yapıyor;

      “İşletmeler, okullar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için Microsoft 365 planlarının çoğuna tam yüklü masaüstü uygulamaları dahildir ancak Microsoft, Office’in çevrimiçi sürümü, depolama alanı ve e-postadan oluşan temel planlar da sunar.”

      Microsoft 365’e tam geçiş sonrasında bu durum değişmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu