Cloud Computing

VMware Üzerinde Çalışan Sanal Sunucuların Microsoft Azure Üzerine Taşınması Bölüm-2

Herkese merhaba yeni bir Microsoft Azure makalesi ile yine beraberiz. Bu makale bir devam makalesi ilk makalemizde MVMC uygulamasının kurulmadan önceki adımları göstermiştik. Bu makalede ise kurulum ve diğer adımlar bahsetmeye çalışacağım. Uygulama hakkında kısa bilgileri ilk makalemizde verdiğim için direk kuruluma ve kullanıma geçiyorum.

Kurulum için MVMC uygulamasının kurulum dosyasını indirmemiz gerekiyor. Şuanda 3.0 versiyonu mevcut indirmek için bu adresi kullanabilirsiniz: http://bit.ly/1xph4Ql . Uygulamayı indirdikten sonra çok basit bir kurulum ile uygulamayı kuruyoruz. Standart bir kurulum olduğu için herhangi bir ekran görüntüsü paylaşmıyorum.

Uygulamayı kurduktan sonra uygulamayı açtığımızda aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılar. Biz burada Virtual machine conversion seçerek ilerliyoruz.

clip_image002

Daha sonra bize nereye convert edeceğimizi soruyor. Biz burada Migrate to Microsoft Azure diyerek devam ediyoruz.

clip_image004

Gelen ekranda bundan önceki makalede anlattığımız sertifika upload olayını neden yaptığımız ortaya çıkıyor. Burada MVMC nin Microsoft Azure ile iletişime geçmesi için sertifika bilgilerine ihtiyaç duyuyor. Biz bu bilgileri Microsoft Azure portaldan öğrenebiliriz. Yine sertifika upload ederken gittiğimiz Management Certificates kısmına gidiyoruz ve orada yüklediğimiz sertifkanın Thumbprintini ve Subscription bilgilerini kopyalıyoruz.

clip_image006

Ve gelen ekranda bu bilgileri yazarak devam ediyoruz.

clip_image008

Bu adımdan sonra Microsoft Azure hesabımıza bağlanmış oluyoruz ve aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere Microsoft Azure hesabımızda yaratmış olduğumuz storage accounlarımızı görüyoruz ve burada convert edecağimiz sanal sunucumuzu nereye yükleyeceğimizi seçiyoruz. Ben test için mvmcstore adında bir storage account oluşturmuştum. Onu seçip devam ediyorum.

clip_image010

Gelen ekranda sizden VMware vCenter yada bağlanacağınız ESX host bilgilerini girmeniz gerekiyor. Yetkili bir kullanıcı ismi ve şifresi, gerekli ip bilgisini girdikten sonra devam ediyoruz. Burada eğer vCenter bağlantısı yapacaksanız domain\username şeklinde bağlantı kurmanız gerekiyor.

clip_image012

Bu ekranda convert edeceğimiz suncuyu bulup next ile devam ediyoruz.

clip_image014

Conneciton ekranında bize hangi kullanıcı ile bu işlemleri yapacağımızı soruyor. Bu kullanıcının convert edeceğimiz sanal sunucu üzerinde yetkili haklara sahip olması gerekiyor. Eğer sunucu domain üyesi değil ise yine sunucu üzerinde yetkili bir kullanıcı tanımlamamız gerekiyor.

clip_image016

Daha sonraki ekran bizden VMware üzerinden çevireceği sunucuyu ilk olarak localde bir yere atacağı yeri soruyor. Ben burada sunucu üzerinde bir yer seçiyorum.

clip_image018

Son ekranımızda bize kısa bir özet gösteriyor. Finish diyerek convert işlemine başlıyoruz.

clip_image020

Burada makalemizin sonuna geldik. Bu işlemlerden sonra sorunsuz şekilde. Sunucumuz Microsoft Azure üzerinde çalışmaya başlıyor. Bir başka makalede görüşmek üzere. Bol bulutlu günler J

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hocam Merhabalar ESXI 6.0 üzeirnde sanallarımız var, HyperV üzerine geçiş yapacağız Microsoft Converter 3.0 yükledik. Son aşamada bu sürümn için desteklemiyorum diyor yinede finishe izin veriyor. Bilgileri toplarken diskte yer yok mesajı veriyor. Loglara baktığımda da Versiyon hataları ile dolu. Yardımcı olmanız mümkün mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu