Haberler

Twitter “Popüler Tweet’leri Göster” Zorlamasından Vazgeçiyor

Geçen hafta Twitter son zamanlardaki en kötü kararlarından birini duyurmuştu. Servis, varsayılan olarak algoritmanın belirlediği popüler tweetleri sıralayacak, “En son tweet’ler” sıralamasına ise ayrı bir sekmeden ulaşılacaktı. Önce iOS’e gelen, Android’e ve internet tarayıcılarına yakında gelmesi beklenen yenilik, kullanıcıların tweet’leri kronolojik sırayla görmesini zorlaştıracaktı. Gelen büyük ölçüdeki tepkilerden sonra ise, Twitter pazartesi günü her şeyi orijinal haline geri getireceklerini açıkladı.

Twitter’in destek hesabından yaptığı açıklama “Sizleri duyduk – bazılarınız her zaman en son tweet’leri görmek istiyor.” şeklinde oldu. “Zaman çizelgesini eski haline getirdik ve sekmeli tecrübeyi şimdilik kaldırdık. Başka seçenekleri değerlendirmeye devam edeceğiz.”

Bazı kullanıcıların eleştirileri özellik ilk olarak 10 martta duyurulduğuna gelmişti. Sırası bozuk ana ekran sayfası, en son haberleri almak için Twitter kullanan kişilerin kafasını karıştırmaktan başka bir şeye yaramayacaktı.

Twitter sözcülerinden Shaokyi Amdo’nun The Verge’e açıklaması “Geri bildirimleri ciddiye alıyoruz. Bu durum için de Ana Ekran ve En Son Tweet’ler sekmelerinin, zaman çizelgeniz üzerinde yeterince kontrol sağlamadığını farkettik.” oldu. Duyurunun ilk yapıldığı tarihin hemen ardında da Twitter’ın tüketici üretimi başkan yardımcısı Jay Sullivan “Herkes için en uygun dengeyi bulmaya çalıştıkları ve bunun üzerinde çalışacağı” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu