Haberler

Microsoft Windows 11 Dosya Gezgini’ne Şimdilik Reklam Eklemeyecek

Microsoft’un geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkışını gerçekleştirdiği Windows 11 işletim sisteminde reklam göstermeye hazırlandığı iddiası pek çok kullanıcının tepkisini çekmişti. Konu hakkında Microsoft cephesinden açıklama geldi.

Windows 11 işletim sisteminin “Dosya Gezgini” kullanıcıların bilgisayarlarında yer alan dosyalara erişmek için kullandıkları bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Her Windows işletim sisteminde gördüğümüz bu araç, Windows 11 işletim sisteminde kullanıcılara reklam gösterebilir. Yazılım devi Microsoft’un kısa bir süre önce dağıtıma çıkarttığı sürümde Windows 11 Dosya Gezgini’ne Microsoft Editor eklentisinin reklamını eklemişti.

Microsoft’un bu hamlesinin ardından Windows 11 kullanıcıları sisteme reklam eklenecek olmasından dolayı şikâyet etmeye başlamıştı. Konu hakkında Microsoft cephesinden açıklama geldi.

Reklam Ekleme Gibi Bir Düşüncemiz Şimdilik Yok

Verge’e yapılan açıklamaya göre Microsoft bu özelliği devre dışı bırakmış olsa da bu durum ilerleyen güncellemelerde böyle bir reklamı görmemizi engellemeyecek gibi görünüyor.

Tartışma Windows Insider test cihazına gelen güncelleme sonrasında Microsoft’un bir tarayıcı eklentisi olan Microsoft Editor’ü tanıtan bilgi barının Windows 11 Dosya Gezgini’ne eklenmesi ve kullanıcının bunu Twitter üzerinden paylaşılmasının ardından çıkmıştı. Windows 11 Microsoft’un bu hamlesini eleştirmiş ve diğer kullanıcıların işletim sistemi deneyimini olumsuz etkileyeceği için özelliğin kaldırılmasını istemişti. Microsoft 2017 yılında da Windows 10 işletim sistemine One Drive başta olmak üzere diğer ürünlerinin reklamlarını entegre etmeye çalışmış ve gelen tepkilerin ardından bu reklamları kaldırmıştı.

Windows İşletim Sistemi Ücretsiz Bir Ürün Olarak Görülüyor

Kullanıcılara göre Microsoft’un Windows işletim sisteminde bu tarz reklamlara yönelmesinin nedeni yazılım devinin işletim sistemini artık ücretsiz bir ürün olarak görmesi. İşletim sisteminin ücreti satın alınan bilgisayarın fiyatına eklenmiş olsa bile kullanıcılar çok nadir olarak bir Windows lisansı alıyor. Microsoft bu nedenle ücretsiz yükseltme sunduğu yeni Windows işletim sistemi sürümlerinde kendi ürünlerinin reklamlarının yer aldığı bilgi barları eklemeyi deniyor.

Microsoft’un dışında diğer teknoloji şirketleri de kullanıcıların satın aldıkları ürünlerde kendi reklamlarını gösteriyor. Bu şirketler arasında Apple, Google ve Samsung başı çekiyor olsa da diğer küçük şirketler de kendi yazılımlarında kullanıcılarına reklamlar göstermeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu