Haberler

Apple Almanya’da Silikon Tasarım Merkezi Kuruyor

Apple, Almanya’da silikon tasarım merkezi kuracağını açıkladı. Şirket ilk etapta 1.2 milyar dolarlık yatırım yapmayı amaçlıyor.

Teknoloji devi Apple, Almanya’nın Münih kentinde silikon tasarım merkezi kuracağını ve çalışan ekibini üç yıl içinde Avrupa’da genişleteceğini açıkladı. Şirket, Avrupa’daki merkezin araştırma ve geliştirme faaliyeti için 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Şirketin Münih’i tercih etmesinin sebebi, halihazırda güç yönetimi tasarımı, uygulama işlemcileri ve kablosuz teknolojiler gibi alanlarda çalışan 40 ülkeden 1.500 Apple mühendisinin burada olmasından kaynaklanıyor. Diğer bir deyişle Münih Apple’ın Avrupa’daki en büyük mühendislik merkezi.

Apple

Yeni tesis, Apple’ın büyüyen hücresel birimine ve Avrupa’nın mobil kablosuz yarı iletkenler ve yazılımlar için en büyük Ar-Ge merkezine ev sahipliği yapacak. Şirket yaptığı açıklamada, ekibin 5G ve diğer kablosuz teknolojilere odaklanacağını da sözlerine ekledi.

Kararın, Apple’ın 2018’de Anglo-Alman yonga tasarımcısı Dialog Semiconductor şirketi ile iPhone ve diğer cihazlarında kullanılan ana güç yongalarını tasarlayan ekipleri şirket bünyesine katmak için yaptığı 600 milyon dolarlık bir anlaşmanın ardından gelmesi dikkat çekti.

Kaynak: reuters.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu