Haberler

LibreOffice 7.1 Beta 1 Linux, Mac ve Windows İçin Kullanıma Sunuldu

LibreOffice 7.1.0 ilk Beta sürümü 245 hata düzeltmesi giderilerek test edilmek üzere belirlenen tarihte kullanıma sunuldu.

LibreOffice open office
LibreOffice 7.0.1 Beta1 test kullanıcılarına sunuldu.

Özgür ve açık kaynaklı ofis yazılımı olan LibreOffice, eklenen yeni özellikleri ve düzeltilen hatalarıyla 7. serisinin Beta versiyonunu test için belirlenen takvimde kullanıma sunduğunu duyurdu. Ekip, paylaştığı duyuruda test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiği ve test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmelerini rica ediyor. Bu durumda sürüme ilişkin karşılaşılan hataları Bugzilla üzerinden bildirebilirsiniz.

LibreOffice, açık belge biçimi kullanırken diğer tüm dosyalar ile uyumlu çalışabiliyor. Açık kaynak kodu sayesinde birlikte gelen öntanımlı özellikleriyle beraber geliştirilen eklentileriyle daha fazla özellik ve şablon kullanımı sunuyor. Bazı kullanıcılar, açık kaynak kodlu olması sebebiyle uygulamayı tercih ederken diğer taraftan yüzlerce dolar lisans maliyetine katlanmak istemeyenler içinde tercih sebebi oluyor.

Dikkat çeken bazı özellikler

Uygulamanın resmi sitesinde göze çarpan bazı özellikler şöyle; 7.0 üstü versiyonlarda QR kod oluşturma, Euro kur döüştürme sihirbazı, Apple Numbers’dan veri alma, USB diskten kurumlumsuz çalıştırma, dokümanları görsel olarak çıkartabilme ve tabolarda matematiksel hesap makinesi kullanım imkanı.

LibreOffice 7.1.0 Beta1 indirmek ve test etmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. Uygulamanın Beta versiyonu olduğunu ve hatalarla karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu