Haberler

İzmir Depremi İçin “Hak Ettiniz” Diyen Microsoft MVP Üyesi Özür Diledi

ABD’li teknoloji şirketi Microsoft’un MVP unvanı verdiği Maxime Rastello, İzmir depremiyle ilgili paylaşımı nedeniyle özür diledi. Kişiyi Microsoft çalışanı olarak lanse etselerde Maxime Rastello Microsoft Çalışanı değildi.

MVP STATÜSÜ NEDİR?

Microsoft’un En Değerli Profesyonelleri (MVP: Most Valuable Professional) bir veya daha fazla sayıdaki Microsoft ürünü konusunda bilgisini kanıtlamış, bilgi ve deneyimlerini sektördeki diğer profesyonellerle gönüllü olarak paylaşan uzmanlara verilen unvandır. (MVP ünvanı Microsoft çalışanlarına kesinlikle verilmiyor)

Cuma günü İzmir’de gerçekleşen korkunç depremin görüntülerini paylaşarak yaşananların hak edildiğini ima eder şekilde “Karma is a b*tch” yazan Microsoft’un MVP programı üyesi Maxime Rastello, çok büyük tepki toplamıştı.

Rastello, paylaşımı için Türk halkını değil Türk hükümetini hedef aldığını belirtti.

https://twitter.com/RMaximeA/status/1322656589233508355?s=20
https://twitter.com/RMaximeA/status/1323026341478993923?s=20

Olayla ilgili olarak Scott Hanselman’a konuşan Microsoft’un bir sözcüsü, “Bu yorumları yapan hiçbir zaman bir Microsoft çalışanı olmamıştır. Açık davranış ihlali sonucunda Microsoft MVP statüsü de iptal edilmiştir” dedi. Hanselman açıklamayı, kendi Twitter hesabından paylaştı.

https://mvp.microsoft.com/ adresinden MVP ünvanın iptal edildiğini görüntüleyebilirsiniz.

Rastello’nun bağlı olduğu Sword Group ise söz konusu olayın ardından Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu ve İzmir depreminden etkilenen aileler için taziyelerini sunarken Rastello’nun Instagram üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım için de özür diledi ve Rastello’nun işine son verildiğini açıkladı.

Kaynak

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Google Çalışanları Windows’ta Güvenlik Açığı Buldu

Sosyal Medya Şirketleri İçin Temsilcilik Açma Süreleri Doldu

Spotify, Fiyatları Arttırmaya Hazırlanıyor

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Boşuna dememişler:
      “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı
      Söz ola ağulu aşı, bal ile yağ ede bir söz”

      *Ağulu: Zehirli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu