Forum

Server 2012 Foundat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2012 Foundation da Backup hatası

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
548 Görüntüleme
(@ertacakgun)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamunaleykum arkadaşlar sorunu siteden baktım backup aldırma işlemlerini harfiyen uyguladım herhangi bir diske yedekleme yaptırdım ama depolama ünitesine aldıramadım.

Amacım şu yönde şirketdeki Server 2012 Foundation da Windows Server Backup dan sistem görüntüsünün yedeğini ağdaki WD My Cloud Mirror depolama ünitesine aldırmak istiyorum. Fakat sistem hata veriyor (yanlış işlev ve sistem görüntüsü oluşturamıyor.) Serverdan depolama ünitesine dosya gönderiyorum her türlü kopyalama ve silme işlemleri yapıyorum ama iş backup gelince yapmıyor.

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

 
Gönderildi : 03/09/2014 18:45

(@mustafatasci)
Gönderiler: 1643
Üye
 

Aleykumselam 

Logları paylaşırmısınız ? 

WD cihazını ISCI ile sunucuya disk olarak bağlayarak denediniz mi ?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/09/2014 19:04

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba Ertaç Bey ;

Yedekleme ünitesinin dosya biçimi nedir? Zyxel yedekleme ünitelerinde yaşamıştım aynı sorunu. Yedekleme ünitesi dosya formatı Windows Server Backup tarafından desteklenmiyordu. Bilginize.  

 
Gönderildi : 03/09/2014 19:11

(@ertacakgun)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu hataları alıyorum. Aynı işlemleri win 7 Pro işletim sisteminde de yapıyorum backup alıyor wd cihazına ama  Server 2012 Foundation da  yapamıyorum.

 
Gönderildi : 04/09/2014 00:31

(@ertacakgun)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Onu nasıl öğrenmem gerekiyor direk diski söküpmü  bağlamalıyım.

 

 
Gönderildi : 04/09/2014 00:34

(@mustafatasci)
Gönderiler: 1643
Üye
 

Merhaba,

Linkte sorunun çözümünden bahsediyor.

http://elmaskubilay.blogspot.com.tr/2014/05/windows-image-backup-server-error.html 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/09/2014 00:42

(@ertacakgun)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

I have exactly the same issue as the original post. I have Hyper-V hosts and non-primary domain controllers backing up to a NAS using Windows Server Backup. For some reason, the C: drive from the primary domain controller won't back up for the issues stated above.

My primary domain controller is running as a virtual machine on a hyper-V server. I modified the shadow copy settings as Ian has and this didn't change the outcome of the backup of C drive from the primary domain controller. I had created powershell scripts to configure windows backup on all environments and the only issue is the PDC C: drive.

Our NAS uses domain authentication and I have also tried using a local account which has been defined on the PDC and the NAS for the backup credentials and this doesn't make a difference either.

Is there anything unique about backing up a primary domain controller from within itself?

--edit: I'm actually experiencing issues with copying files to the NAS from the PDC throught windows explorer. It keeps hanging and will need to fix that issue first!

--edit: There was no communication issue with my QNAP but I was able to fix the problem. I performed the first backup on a local drive. For a virtual machine you have to create a second virtual hard disk, partition and format it etc. Back-up to this drive then copy the backup folder to the NAS. Modify the backup schedule to point to the NAS UNC path and test the back-up by doing a once-off backup with the scheduled backup configuration.

My assumption as to why this works may be along the lines of Windows Server Backup being able to set permissions without error on the back-up files and folders as they are being created. Once this is done you can move the files with existing permissions to the NAS. Any thoughts on this would be great.

"Ben orijinal yazılan tam olarak aynı sorunu var. Hyper-V ana ve birincil olmayan etki alanı denetleyicileri Windows Server Yedekleme kullanarak bir NAS yedekleme var. Nedense, C: birincil etki alanı denetleyicisi sürücü yukarıda belirtilen sorunlar için yedeklemek olmayacaktır.

Benim birincil etki alanı denetleyicisi bir hiper-V sunucusu üzerinde sanal makine olarak çalışıyor. Ian vardır ve bu birincil etki alanı denetleyicisi C sürücüsünün yedekleme sonucunu değişmedi gibi gölge kopya ayarlarını değiştirilmiş. Ben tüm ortamlarda pencereleri yedekleme yapılandırmak için powershell komut yarattığı ve tek sorun PDC C: sürücüsü.

Bizim NAS alanı kimlik doğrulaması kullanır ve ben de PDC ve yedekleme kimlik için NAS üzerinde tanımlanmış bir yerel hesap kullanarak denedim ve bu da bir fark yapmaz.

Şey kendi içinde bir birincil etki alanı denetleyicisi yedekleme hakkında eşsiz var mı?

--düzenleme: Aslında PDC NAS dosya kopyalama sorunları yaşıyorum windows explorer atlatmamı. Bu asılı tutar ve öncelikle bu sorunu düzeltmek için ihtiyacınız olacak!

--düzenleme: Orada benim QNAP ile hiçbir iletişim sorunu oldu ama sorunu çözmek için mümkün oldu.Ben yerel bir sürücüde ilk yedekleme yapılır. Bir sanal makine için ikinci bir sanal sabit disk, bölüm oluşturmak zorunda ve daha sonra NAS yedekleme klasörü kopyalamak bu sürücüye-up Geri vb biçimlendirmek. NAS UNC yolunu işaret ve zamanlanmış yedekleme yapılandırma ile bir seferlik yedekleme yaparak back-up test etmek için yedekleme zamanlamasını değiştirin.

Bu onlar oluşturulmaktadır olarak yedekleme dosyaları ve klasörleri üzerine hatasız izinlerini ayarlamak için güçlü olmak, Windows Server Yedekleme çizgisinde olabilir çalışır neden olarak benim varsayım. Bu yapıldıktan sonra size NAS mevcut izinlerine sahip dosyaları taşıyabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir düşünce harika olurdu." 

Google ile çevirdim ama tam olarak sorun benimki ile aynı ama çözümü anlayamadım. 

 
Gönderildi : 04/09/2014 01:09

Paylaş: