Haberler

xCloud Servisi Xbox Uygulamasıyla Televizyonlara Getiriyor

Yazılım devi Microsoft’un popüler servislerinden birisi olan Xbox Game Pass büyümeye devam ediyor. Microsoft akıllı televizyonlar için getireceği Xbox uygulamasıyla xCloud’u herhangi bir araç olmadan televizyonlarda kullanma imkanı sunuyor. 

xCloud Televizyonlara Geliyor

Microsoft akıllı televizyonlar için yeni bir Xbox uygulaması geliştiriyor. Kullanıcıların konsollara ya da HDMI akış cihazına ihtiyaç duymayan kullanabilecekleri uygulama ile xCloud üzerinde Microsoft Xbox Game Pass oyunlarını ya da ücretsiz olan Epic Games’in Fortnite oyununu oynayabileceksiniz. 

Microsoft’un televizyonlar için sunduğu Xbox uygulaması, kullanıcıları bir konsol ya da ek bir cihaz alma maliyetlerinden kurtarıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden Xbox arkadaşları ile de iletişim kurabiliyor. 30 Haziran tarihinden itibaren kullanılabilecek olan uygulama şimdilik Samsung’un 2022 model akıllı televizyonlarında, (M8 akıllı monitör ve BU8000 modeli üstündeki Akıllı televizyonlarda) kullanılabiliyor. Xbox uygulaması ilk olarak Samsung’un TV işletim sisteminin yeni bir bölümü olan Oyun Merkezi içinde yer alıyor. Xbox uygulamasının diğer akıllı televizyonlara ya da Android işletim sistemine sahip akıllı televizyonlara gelip gelmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor. 

Oyunlar bulut tabanlı oynatıldığı için kullanıcıların yüksek internet bağlantısına ihtiyaçları var. Microsoft yapılan testlerde saniyede 60 FPS ve 1080p çözünürlükte oyunların oynanabildiğini açıkladı. Microsoft servisin kalitesinin ilerleyen süreçte daha da artacağını belirtti. Son olarak Microsoft kullanıcıların daha iyi bir Xbox uygulama deneyimi için akıllı telefonlarını Wi-Fi yerine ethernet bağlantısıyla internete bağlanmalarını tavsiye ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu