Forum

Windows Server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2012 DC geçiş işlemleri hakkında.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
312 Görüntüleme
(@HakanUgurlu)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. Şirket bünyemizde mevcut kurulu 2012DC mizde sorunlar yaşadığımız için sıfırdan bir DC kurmak istiyoruz. Çünkü mevcut dc eski sorunlu 2003 DC den devşirme olduğu için hiç bir şeyi sağlıklı çalışmıyor. 10 sene önceki serverlarla ilgili hala event loglda hatalar çıkıyor. DHCP saçmalıyor vs vs.

Yalnız bu yeni DC nin migration ile kurulmasını istemiyoruz. Yani eski serverdan bu tür olumsuz kayıtların geçmesini tekrar göze alamayız. Sizden ricam yeni DC kurulumunda sorunsuz bir geçiş için hangi adımları takip etmeliyiz bunun hakkında yardım istiyorum.. Ben mevcut sistem hakkında bilgileri ve aklıma takılanları yazacağım ona göre yorumlarsanız sevinirim.

Mevcut yapı:

1.Sistemde ERP yazılımı olarak Axapta kullanıyoruz

2.Ortalama 10 dış lokasyon var. Bunlar routerlarla  sisteme bağlı.

3.İnternet için firewall olarak watchguard xtm 5 serisi kullanıyoruz (AD ile entegre)

4. Ortamda ortalama 300-400 pc var

6.Beş adet terminal server var

7. İki adet ADC (biri 2003 diğer 2012 ama bunlarda sağlıklı çalışmıyor) 

8. Bu yeni DC olayında mevcut AD deki user ve grupları import edebilir miyiz?

9. Geçiş tamamlanıncaya kadar aynı anda sistemde aynı isimde domain adı olabilir mi? yani şirketismi.com.tr den bahsediyorum. Eğer olamazsa sonradan bu isim sorunsuz değiştirilebilir mi?

10. Dikkat edilmesi gerek hayati öneme sahip noktalar nelerdir? Yani olası felaket senaryosu ne olabilir?

11.Ortamda exchange yok. Maillerimiz Gmailde.

12. Proxy server yok

13. bizim için en önemli noktalardan biri bu geçiş esnasından axapta kullanıcılarının işlemlerinin aksamaması yada çok az etkilenmeleri.

14.Ortamdaki akıllı switchler üzerinde işlem yapmaya gerek olacak mı? 2 adet backbone switch var. Kalanları ya cisco akıllı switch yada aptal switchler.

16.Bizdeki yada lokasyonlardaki routerlarda dc ile ilgili bir tanım olabilir mi? Yani dc nin ipsinin tanımlı olduğu bir satır var mıdır?

17. Pratik olarak bir kullanıcıyı eski domainden çıkarıp yeni domaine ekleyen bir tool varmıdır? Yani 300-500 pc de tek tek dolaşıp bu işlemi yapmak çok zaman kaybına neden olacak.

18. DNS kayıtlarını eski DC den almak bana sağlıklı gelmiyor. Fakat sıfır bir DNS kurduğumzda dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var mı? yoksa default olarak bıraksak yinede işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirir mi?

şimdilik aklıma gelenler bunlar. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 

 

 

 
Gönderildi : 24/04/2014 14:44

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

300 - 400 pc ile yeni domAin e geçmek zaman alır, kullanıcı profillerinide taşımanız gerekecek. Şahsi tavsiyem profesyonel destek alın sisteminizde health check yaptırın ve çıkan sorunlara görede active directory nizi temizletin.

 
Gönderildi : 25/04/2014 11:45

Paylaş: