Haberler

Honda ve LG’den Yeni Ortaklık: Batarya Üretimi!

Bugün yapılan yeni bir anlaşmayla birlikte Honda ve LG, batarya üretim ortaklığına vardı. Şirketler ABD pazarı için yeni bir girişim peşinde!

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi LG ve Japon araç üreticisi Honda harika bir ortaklığa gidiyor. Yeni yayınlanan projeye göre elektrikli araçlar için batarya üreteceklerini söyleyen şirketler, büyük bir üretim ağı yaratmak istediklerini açıkladı. Çalışmaların temeli 2023 yılında atılarak, 2 sene boyunca devam edecek.

Elektrikli araçların kullanımı gitgide artarken Honda, büyük bir yeniliğe imza attı. LG ile ortaklığa giden marka, Kuzey Amerika pazarında bulunan Honda ve Acura logolu bütün elektrikli araçlara batarya üretimi yapmak istiyor. Şirket, gelecek seneler için şimdiden önlemini almaya çalışarak olası durumların önüne geçmek istiyor.

Honda, 2030’a Kadar 30 Farklı Elektrikli Araç Üretecek!

Özel batarya üretimi için anlaşan Honda ve LG, yapacakları hamlelerle birlikte rakiplerini hızla geçmek istiyor. 2023 yılı içerisinde temeli atılacak projenin 2025’te üretimi başlayacağı söylendi. Bunun yanında ilk üretilen bataryalar senelik 40 GHw kapasitesini üretmesi düşünülüyor.

Honda CEO’su yaptığı detaylı açıklamalarda, müşterilerine yakın ürünler üretmek istediğini ve EV pillerinin artık daha yerel olabilmesine değindi. Şirketin daha önce böyle bir girişimde bulunmamış olması kuşku yaratsa bile, akü üretimi konusunda adımlar atan LGES ile birlikte büyük işler başaracağı düşünülüyor. İki şirkette yaptıkları toplam yatırımla Kuzey Amerika’nın batarya ihtiyacını karşılayabileceklerini planlamaktalar.

Batarya anlaşmasının yanında Honda, farklı bir hamle daha yapmak istediğini söyledi. 2030’a kadar 30 adet elektrikli araç üretmek istediğini söyleyen şirket, hedeflerinde oldukça kararlı gözüküyor. Marka piyasaya sunmak istediği bu araçlar konusunda farklı şirketlerden de yardım alarak ilerlemek istiyor.

Kaynak

Okumaya Devam Edin:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu