Haberler

Twitter Botlarından Oluşan Bir Grup, Belçika Hükümeti’ne Saldırdı

Saldırının ana odağı Belçika Hükümeti’nin Huawei’e karşı uyguladığı 5G yasağı oldu. Twitter tespit edilen bot hesaplarını askıya aldı.

Sosyal medya araştırma grubu Graphika son günlerde ilgi çeken bir rapor yayınladı. Bu rapora göre 14 twitter kullanıcısı koordineli bir şekilde Belçika’nın Huawei yasağını eleştiriyordu. Belçika da, son yıllarda 5G sağlayıcıları temininde Huawei ürünlerini yasaklayan ülkelerden biri olmuştu.

Hesaplarda sahte isimler kullanıldı, ayrıca botlar Belçika merkezli teknoloji ve 5G uzmanları gibi görünüyordu. Ayrıca, giderek daha fazla sosyal medyayı etkileme ağları ile ilgi çeken bir teknik olan makine öğrenimi GAN algoritmaları kullanılarak oluşturulan profil görüntülerini de kullandılar.

Graphika uzmanları konu ile ilgili 33 sayfalık bir rapor yayınladı. Bu raporda, bot hesapların nasıl çalıştığı kamuoyu ile paylaşıldı. Rapora göre hesaplar yoğun olarak, popüler hesapların içeriklerini retweetliyorlar. Ayrıca, Belçika hükümetinin “yüksek riskli” sağlayıcıları ulusal 5G ağından yasaklama kararını eleştiren tweetler atıyorlar.

Bu tweetler genellikle Huawei tarafından desteklenen makalelere, mevcut olmayan adreslerde kayıtlı haber ajanslarının makalelerine veya aynı metin ve başlığa sahip ancak yeni kaydedilen birden fazla haber sitesinde ve blogda barındırılan makalelere bağlantı veriyordu.

En yaygın kaynaklardan bazıları london-globe.com, newyorkglobe.co, toplinenews.eu ve eureporter.co gibi alan adları oldu.

Twitter-belgium-5g-huawei-botnet-headlines.png
Huawei’in servis ettiği iddia edilen haberler

Bu 14 hesap da başka bir botnet ile güçlendiriliyor

Graphika araştırmacıları, geçmiş Twitter botnetlerinin otomatik olarak çalışmasına rağmen, bu küçük ağın manuel olarak çalıştırıldığını ve 14 hesabın her biri için tüm tweetlerin elle yazıldığını söyledi.

Ancak az sayıda hesaba sahip olan bu botnete rağmen, tweetler genellikle Twitter botlarından oluşan ikinci bir ağ gibi görünen başka hesaplar tarafından desteklendi. Böylelikle, 14 kullanıcının etkisi çok daha yüksek oldu.

Graphica araştırmacıları, hesapların görünüşteki özelliklerine dair de bazı açıklamalarda bulundu. Bu hesaplar genellikle batılı kadınların “ev tarzı” fotoğraflarını kullanmaktaydı. Bunun yanında yedi harf ve ardından gelen sekiz rakamdan oluşan kullanıcı isimleri bulunmaktaydı.

Belçika Hükümeti’ni hedefleyen bu saldırı gözlerden kaçmadı. Belçikalı teknoloji çalışanları bot hesapları kısa sürede keşfetti.

Sonuç olarak Graphika, bu hesaplardan herhangi birinin Huawei veya ilgili bir kuruluş tarafından yönetildiğini doğrulamadı. Saldırganların kaynağı, yayınlanan raporda cevaplandırılmadı.

Bunun yanında Graphika, Batı Avrupa’daki bazı Huawei çalışanlarının bu bot ağının içeriğinin bir kısmını sık sık retweetlediklerini belirtti.

14 Twitter hesabının tamamı artık askıya alınmış durumda.

Kaynak: zdnet.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nvidia Geforce Now’a Chrome Desteği Geldi
Chrome Uzaktan Masaüstü İçin Karanlık Mod Desteği Geldi
Netflix Belirli Bir Süre Sonra Yayını Durduran Bir Özellik Test Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu