Forum

Boş Kullanıcı Profi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Boş Kullanıcı Profili

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
356 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Domain üzerinde çalışan kullanıcım sabah bilgisayarını açtığında dosyalarının kaybolduğunu söyledi, bilgisayarı incelediğimde "user1.domain.local" kullanıcısının yanına otomatik "user1" olarak kullanıcı profili açıldığını gördüm, bu profillerden "masaüstü","belgelerim" klasörlerinin içi de boş, işin ilginç tarafı domain adminiyle login olduğumda kullanıcının domain profili de gözükmüyor, sizce sebep nedir yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler...

 
Gönderildi : 18/03/2014 14:23

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhaba,

Öncelikle disklerde oturum açmak işlemini tamamlayacak kadar boş alan var mı kontrol edebilir misiniz?

Daha sonra user1.domain.local ile oturum açıldığında C:\Users\ klasörünün altında user.domain.local kullanıcısı ve içerisinde dosyalar mevcut mu kontrol edebilir misiniz?

Windows kullanıcı hesabında problem olduğunda genel de şekilde ikinci hesabı açıyor diye biliyorum. Kontrollerinizden sonra sonucu yazarsanız kalıcı çözüme bakabiliriz. 

 
Gönderildi : 18/03/2014 17:58

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Selim Bey dönüş için teşekkürler;

Evet boş alan var, ama sıkıntı C:\Users klasörü altında, sonu .local olan ve olmayan user1 profili mevcut ama içerisinde dosyalar yok, bir de domain admin'iyle logon olduğumda sadece user1 görülüyor .local olan gözükmüyor.   

 
Gönderildi : 18/03/2014 18:13

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Sorunu çözdüm, sorun bilgisayara mikro kuran arkadaşın, kullanıcıya "domain user"'a ilaveten "guest" üyeliği de vermesiymiş, benzer sorun yaşayan arkadaşların bilgisi olsun, teşekkürler...   

 
Gönderildi : 24/03/2014 18:21

Paylaş: