Haberler

Ünlü Hacker Grubu REvil Üyeleri Tutuklandı!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), uluslararası hacker grubu “REvil” üyelerinin ABD’nin talebiyle gözaltına alındığını ve grubun çökertildiğini duyurdu.

Rusya’nın iç istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB), Cuma günü yaptığı basın açıklamasında, yakın zamanda Moskova, Leningrad, Lipetsk ve St. Petersburg’da 25 eve baskın düzenlediğini ve burada siber suç çetesinin 14 üyesinin tutuklandığını söyledi.

Açıklamada, operasyon neticesinde 426 milyon ruble, 600 bin dolar, 500 bin avro, çeşitli bilgisayar ekipmanlarıyla bazı kripto cüzdanların ele geçirildiği kaydedildi.

FSB tarafından kaydedilen videoda memurların çeşitli kişileri kovalayıp kelepçeledikleri ve aynı zamanda daireleri yoğun inceleme altına aldıkları görülüyor. Rus hükümeti ayrıca, suçluları ABD’nin emriyle yakaladığını söyledi ve açıklamasında şunları söyledi:

Arama faaliyetleri, suç topluluğunun lideri ve onun yabancı yüksek teknoloji şirketlerinin bilgi kaynaklarına kötü amaçlı yazılımlar sokarak, bilgileri şifreleyerek ve şifresinin çözülmesi için zorla para alarak izinsiz girişine karıştığını bildiren ABD yetkili makamlarının temyizine dayanıyor.

REvil, geçen yaz büyük Kaseya fidye yazılımı saldırısını gerçekleştirdiğinden beri ABD’nin arananalar listesinde üst sıralarda yer alıyordu. Saldırı, teknoloji firmasının popüler IT ürünlerindeki kötü amaçlı yazılım güncellemelerini kullanarak dünya çapında 1500’den fazla farklı şirkete (ABD’deki pek çok şirket dahil) bulaşmak için kullanılmıştı.

Buna ek olarak çetenin, donanım üreticisi Acer’a, ünlü hukuk firması Grubman Shire Meiselas & Sacks’e (Lady Gaga’nın 2.4 gigabaytlık yasal belgelerini sızdırdıkları söylenmişti) ve Apple için çalışan önde gelen bilgisayar parçaları tedarikçisi Quanta’ya yönelik saldırılara da karıştığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında da et işleme devi JBS Foods’a yıkıcı bir fidye yazılımı saldırısı gerçekleştirerek şirketi geçici olarak bir dizi gıda üretim tesisini kapatmaya zorladı. Yani REvil’in sebep olduğu hasarlar saymakla bitmiyor.

Kaynak: sputniknews, sondakika, shiftdelete, tv100

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu