Haberler

Ubuntu, Windows 7 Kullanıcılarını Davet Ediyor

Canonical, Microsoft’un desteğinin sona ermesi ve hata düzeltmeleri yayınlamayı bırakmasıyla Windows 7 kullanıcılarının Ubuntu Linux’a geçişine yardımcı olmak için eğitim serisinin ilk bölümünü yayınladı.

Canonical Geliştirici Savunucusu Igor Ljubuncic, “Windows 7 kullanıcılarının eski işletim sistemlerinden Ubuntu’ya geçişine yardımcı olacak bir dizi ayrıntılı, adım adım öğretici eğitim serisi sağlayacağız.” Dedi.

Paylaşılan gönderi, gerçek geçiş ve veri yedekleme aşamasından önceki adımları kapsıyor ve  kurulum adımlarının yanı sıra yükleme sonrası yapılandırma ve masaüstü ortamı kurulum sürecini detaylandıran eğiticiler izliyor.

Windows 7 kullanıcıları, Windows 10’a yükseltme veya macOS, Windows 10 gibi aktif destek altında olan bir işletim sistemine sahip yeni bir bilgisayar alma seçeneğine sahip olsa da, Canonical ücretsiz Ubuntu Linux dağıtımına geçmelerine yardımcı olacaklarını söylüyor.

Ljubuncic’in Ubuntu’ya geçmek için listelediği nedenler arasında, açık kaynaklı ve ücretsiz bir işletim sistemi olması listenin başında yer alıyor.

Ubuntu ayrıca şu anda Windows platformunda bulunan milyonlarca kullanıcı tarafından desteklenen Chrome, Firefox, Steam, Spotify, Skype ve VLC gibi uygulamaların yanı sıra milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan güvenli ve sağlam bir işletim sistemi olarak sunulmaktadır.

Henüz Linux’a taşınmamış belirli bir Windows programı çalıştırmanız gerekiyorsa, Wine uyumluluk katmanı çoğu durumda uygulamayı kullanmanıza izin veriyor.

Ubuntu, kurulumdan önce canlı bir DVD veya sürücü oluşturarak test edilebilir. Böylece Ubuntu’nun bilgisayarlarının donanım bileşenlerini destekleyip desteklemediğinden emin olmak isteyen kullanıcılara da fırsat sağlıyor.

Konu ile ilgili gönderiye buradan ulaşabilirisiniz.

Kaynak

Link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu