Haberler

Rekabet Kurumu Martı Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu bugün yayınladığı duyuruda Martı İleri Teknoloji A.Ş hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Martı

Elektrikli scooter girişimi Martı, ülkemizde birçok şehirde kullanılıyor. Popülaritesi gittikçe artan Martı için şirket halka arz planları yapıyor. Ancak şirkete bugün bir kötü haber Rekabet Kurumu’ndan geldi. Bu ay içerisinde Sahibinden, Letgo, Vava Cars ve Arabam gibi şirketlere soruşturma başlatan kurum, bugün yayınladığı duyuruda Martı İleri Teknoloji A.Ş hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada şirketin kanunun 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği belirtildi. Soruşturmanın gerekçesi Martı’nın markalar arası rekabeti ihlal etmesi olarak gösteriliyor. Rekabet Kurumu’ndan Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açıldı. (10.8.2022) başlığı altında yapılan açıklama şu şekilde;

Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi.

Martı hakkında başlatılan soruşturmanın ne şekilde sonuçlanacağı merak konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu